Eski MacBook'a Linux Mint kurmak mantıklı mı?

Değil. macOS gibi Mac'ler için optimize edilmiş bir işletim sistemini silip yerine Linux kurmak tamamen mantıksız.
Bu yonden bakmak pek mantikli degil. 32 Bit islemcili bir mace sahip oldugunuzu dusunun. Maksimum yukleyebileceginiz surum Yosetime. Yosemite de iCloud serverlari bile calismiyor. Bu durumda Linux kurulmasi daha mantikli.

Bu yonden bakmak pek mantikli degil. 32 Bit islemcili bir mace sahip oldugunuzu dusunun. Maksimum yukleyebileceginiz surum Yosetime. Yosetime de iCloud serverlari bile calismiyor. Bu durumda Linux kurulmasi daha mantikli.
Sadece bu yönden değil. Linux gibi karmaşık bir işletim sistemini kurup ne yapabilir, komut bile bilmiyordur belki. macOS ise tam tersi çok basit ve kullanıcı dostu.

Yosetime değil hocam, Yosemite. Ama önemli değil.

Son düzenleme:
Kullanıcı dostu olan çok fazla Linux dağıtımı (distro) var. Mint, EndeavorOS, Fedora, OpenSUSE, yerli ve millî Pardus ... Hatta şöyle söyleyeyim, bilgisayarla alakası olmayan insanlara saf Ubuntu bile kullandırttım. Kaldı ki bir kullanıcı teknik bilgi olmadan her sistemde sorun yaşar/sorununu çözemez, bunun Windows'u Mac'i yok.

Linux bilgim var ki soruyorum hocam.

Ben Mint XFCE'yi temalar yükleyip macOS yapmıştım. Önerebilirim.
O şekilde yapacağım hocam, dediğim gibi günlük ufak işlerim için lazım.

Değil. macOS gibi Mac'ler için optimize edilmiş bir işletim sistemini silip yerine Linux kurmak tamamen mantıksız.

Eski macOS sürümleri web sayfalarını dogru düzgün açamıyor bile, uygulama konusunda oldukça kısıtlı.

Eski bir cihaz olduğunu düşünürsek Linux'ya da Windows kurması daha mantıklı.

Eski MacBook'a Linux Mint kurmak mantıklı mı? Web ve Discord için kullanılacak.

Linux Mint eski bir sistemde kararlı çalışacaktır.

Ayrıca Windows 8.1 embedded ya da Windows 10 1607 sürümlerini düşünebilirsin.

Eski macOS sürümleri web sayfalarını dogru düzgün açamıyor bile, uygulama konusunda oldukça kısıtlı.
MacBook modeline göre desteklenen en son macOS sürümünü indirebilir. OpenCore Legacy Patcher ile Ventura bile kurabilir.

MacBook modeline göre desteklenen en son macOS sürümünü indirebilir. OpenCore legacy patcher ile Ventura bile kurabilir.

Eski bir sisteme Windows 11 kurabiliriz, sonrasında teknolojiden nefret ederdik

Sistemin yaşını düşünerek onu yormayacak bir işletim sistemi kullanmak daha mantıklı.

Eski bir sisteme Windows 11 kurabiliriz, sonrasında teknolojiden nefret ederdik

Sistemin yaşını düşünerek onu yormayacak bir işletim sistemi kullanmak daha mantıklı.
Gerekli yamalar yapılırsa yormaz. Daha doğrusu kasmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…