Eski monitöre yeni sistemde görüntü sorunu olur mu?

SmokingEveryDay

Centipat
Merhabalar. Yeni bir sistem alacağım içinde B450M anakart ve Galax'ın 1660 Super 6 GB ekran kartı var. Yıllar önceden kalan bir monitörüm var etiketinin fotoğrafını atarım aşağıya. Bu sistemle monitörde bir sıkıntı yaşar mıyım?

Sistemi alırken HDMI to VGA kablosu alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaloyu kaliteli markalardan alırsan sıkıntı yaşamazsın fakat sistemden tam performans almak için FHD monitör öneririm.

Kabloyu kaliteli alırsan pek bir problem olmaz ama güzel bir görüntü için yeni monitör şart.

Ekran kartın 4K alacagın HDMI dönüştürücü ise 1080P yani ekran kartından gelen görüntü 1080P olacak.
Ama eger 4K desteklerse bu senin için daha iyi olur.

Ben linkteki ürünü 1440x900 çözünürlükte, senin monitör gibi bir monitörde kullanıyorum bir problem yok. Görüntü sorunu olmaz, gönül rahatlığıyla alabilirsin. 1080P monitör almak lazım ama, bu çözünürlükte kart pek randımanlı çalışmıyor gibi geliyor bana.

İşini görecektir.

Ekran kartın 4K alacagın HDMI dönüştürücü ise 1080P yani ekran kartından gelen görüntü 1080P olacak.

4K ne alaka bu arkadaşın sorduğu soruyla? Aldığı ekran kartı 4K için değil zaten.

Senin soruna gelirsek herhangi bir VGA to HDMI dönüştürücü işini görür, kaliteli diye gidip boşa para vermene gerek yok. Bende dandik var taş gibi çalışıyor 2-2.5 sene oldu. Ayrıca paran olduğunda en kısa sürede monitör al bir tane Full HD seviyesinde minimum.

Hocam eğer monitör 4K değilse ekran kartının bir önemi yok ki. Arkadaşın ekranı eski olduğu için büyük ihtimalle 720P alır. Eğer 1080P monitör alırsa yine 1080P alır.
Bu arada ileride 144Hz monitör almanı öneririm. 1 senedir 144Hz kullanıyorum ve gerçekten sürünüyormuşuz haberimiz yok

Hocam eğer monitör 4K değilse ekran kartının bir önemi yok ki. Arkadaşın ekranı eski olduğu için büyük ihtimalle 720P alır. Eğer 1080P monitör alırsa yine 1080P alır.

Benim monitörüm 1080p fakat 4K çözünürlüğe kadar çıkartabiliyorum. Ama benim anlamadığım burada çözünürlük ne alaka yani onu çözemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…