Eski nesil BIOS arabirimi ne demek?

Mert Arar

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize selam, Technopat'ın rehberi ile Windows 10 Pro'ya geçmeye çalışıyorum. Fakat anlamadığım bir konu var. "UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama" videosunda Recep Baltaş'ın bahsettiği konu ne acaba? Kafama takılan yer şu: Sistemimin eski nesil veya yeni nesil olduğunu nasıl anlayacağım. Bu konuda bilgisizim lütfen yardım edin ( Windows 7 Ultimate kullanıyorum)

2012 öncesinde üretilmiş bir sistemin varsa eski nesil, 2012 sonrasındaysa yeni nesildir. Eski nesil BIOS arabirimi bilinen mavi arayüzlü BIOS'tur. Yeni nesil ise fareyle kontrol edilebilen UEFI BIOS'tur.

Notebooklar UEFI olduğu halde eski nesil BIOS görünümüne sahip olabilir, bu gayet normal. Notebooklarda halen UEFI arayüze geçilmedi.

İlk nesil Core i serisi EoL Product oldu artık.
Zaman konusu ile değişen bir şey değil bu. İ serisi ilk çıkan ürünleri 1. jenerasyon yani 1. nesil olarak geçer. Konu sahibi de nesil'in ne olduğunu sorduğu için verdiğim cevaplarda bir yanlışlık yok.

Böyle HORT yok kusura bakmayın ama :D Benim Anakartım da BIOS Modu Eski yazıyor fakat kullandığım BIOS normal fareli güncel olan BIOS? Formatı nasıl atacağım?

1565674997835.png

Şu Videoda ki

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı