Eski nesil oyunlardaki kare ekranı tam ekran nasıl yapılır?

469070

Hectopat
Counter, Half-Life oynarken kare ekranı Regedit ile en ve boyunu ayarlayabiliyor ve ekrana sığdırıyorduk ama Age of Empires'ta Regedit ayarlarını bulamadım, oyun içi görüntü ayarlamasında hiçbir seçenek kare ekranı düzeltmedi. Bana lazım olan ekranı tam olarak kaplaması büyük ekranda küçük bir kare oynamak göz yoruyor. Nasıl halledebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı üreticisinin yazılımından ekran kartı ile ilgili ayarlarına girin, ekran boyutu kısmında genelde "ölçeğe uygun" gibi bir ayar olur yani eğer oyun 1:1 ise ekranda da 1:1 gözükür. O ayarı "ekrana sığdır" olarak değiştirin. Böylece görüntü ne olursa olsun 1:1'de olsa ekrana sığdıralacaktır.

Genel hatlarıyla böyle, fakat üreticiden üreticiye değişebilir. Eğer kullandığınız ekran kartının markasını söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Ekran kartı üreticisinin yazılımından ekran kartı ile ilgili ayarlarına girin, ekran boyutu kısmında genelde "ölçeğe uygun" gibi bir ayar olur yani eğer oyun 1:1 ise ekranda da 1:1 gözükür. O ayarı "ekrana sığdır" olarak değiştirin. Böylece görüntü ne olursa olsun 1:1'de olsa ekrana sığdıralacaktır.

Genel hatlarıyla böyle, fakat üreticiden üreticiye değişebilir. Eğer kullandığınız ekran kartının markasını söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
RTX 3060 Hocam.

Nvidia denetim masasına girin orada ayarı olacak.

Bu fotoğrafı da forumun başka bir konusundan buldum. Buradan bakabilirsiniz resimdeki ayarı yapacaksınız.

indir.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı