Eski para nasıl saklanmalı?

Birisiokadar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Aşağıya resmini koyduğum gibi bir param var. Bunun gibi başkaları da var ama onlar kumbarada buruşuk halde duruyor. Bu tarz eski paraları hem değer kaybetmemesi hem de fiziken zarar görmemesi için nasıl saklamak lazım?

Fotoğraf albümlerinde saklayabilirsin, ya da A4 dosyada da saklanabilir, A4 boyutlarında karton ile saklarsan katlanma da yaşamazsın.

Bence de odana çerçevelet. Daha şık durur arkadaşlarına hava atarsın.

Yıpranmış olarak gözükebilir fakat çok eski bir para hocam bu. Şimdi baktım 1991 yılında çıkmış. Yani normal bu kadar kötü gözükmesi.

Cok da eski bir para degil. Bende 1972 yilinda uretilen madeni 1 lira mevcut. Bu tarz seylerde eskilikten daha cok orijinalligini ne kadar korudugu onemlidir. Kaldi ki yukaridaki arkadasin yazdigi gibi eski para ozellikle de bu sekilde tek basina fazla para eden bir sey degil.

Şu an baktığım birkaç paranın tarihi 1962’ye kadar gidiyor. Amacım başkalarına hava atmak ya da maddi olarak bir gelir elde etmek değil. Öyle ya da böyle bir kültürden kalıntı bunlar ve eğer yıllar sonra ben bunları torunlarımı ya da çocuklarıma gösterebilirsem inanılmaz iyi hatıralar olabilecek şeyler. Ki o zamanlara kadar giderse de bu paraların gerçekten çok çok eski olmuş olacağı gerçeği de var.

Bunlar zamanında babaannemin dolabından çıkmış kumbaranın içindeki paralardı.

Demir paraları sökmeyeceğim için nasıl sakladığımın önemi yok diye zannediyorum. Kendime hoş bir defter ayırdım; demir paraları sayfalara bantlayacağım, kağıt paraları da Bantonlara yapışmasın diye dosya içerisine koyup dışarıdaki plastiğin boyutunu paraya göre kesmeyi planlıyorum.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    177,8 KB · Görüntüleme: 24
Bence en mantıklısı şu parayı düzleştirecek bir şey yakın örneğin kitap arasına koy sonra bu çoğu şeyi cam çerçeve yapan yerler var oralara sorun yaparlar belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…