Eski PC'deki Windows Olan HDD'yi Yeni PC'ye Takılırsa Çalışır Mı?

Birol Krts

Decapat
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım ama HDD alamadım bütçe sınırlı olduğu için. Onun yerine SSD aldım. Eski sistemdeki HDD'i yeni sisteme nasıl takabilirim? Uyumlu mu uyumsuz mu?
Anakart : Asus Tuf B450 Plus Gaming

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    238,5 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun içindeki işletim sistemi takacağın bilgisayarda yüklü olan işletim sistemi ile aynı değilse mavi ekranda kalır açılmaz. Mesela biri 64 diğeri 32 bit olursa da açılmaz. Ayrıca kasa bilgisayarların hard diskleri ile dizüztü bilgisayar hard diskleri aynı boyutta değildirler ve bu yüzden takamayabilirsin.

Bunun içindeki işletim sistemi takacağın bilgisayarda yüklü olan işletim sistemi ile aynı değilse mavi ekranda kalır açılmaz. Mesela biri 64 diğeri 32 bit olursa da açılmaz. Ayrıca kasa bilgisayarların hard diskleri ile dizüztü bilgisayar hard diskleri aynı boyutta değildirler ve bu yüzden takamayabilirsin.
Bu çıkardığım hard disk kasadan çıkardım uyumsuzmu

İşlemci mimarisi birbirine uyuyorsa (32 bit OS - 32 bit işlemci veya 64 bit OS - 64 bit işlemci gibi (64 bitlik işlemcide 32 bit çalışır bu arada)).Windows 7 veya üstüyse açılırken "Cihazlar hazırlanıyor" der ve açılır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı