Çözüldü Eski PSU yeni i5 13400F sistemde kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
15000

Luchory

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, yakın zamanda sistemimi güncelleyeceğim.
Elimdeki sistem;
i5 7400.
Zotac GTX 1060 6 GB.
Gigabyte B250M-D2V

Aklımdaki bileşenler;
i5 13400F.
Gigabyte H610M H V2 5600MHz DDR5.
Kingston 8 GB Beast EXPO 5600MHz.

Şeklinde güncelleyeceğim. 1060'ı ise 5060 çıkış yapana kadar yeni sistemde kullanmaya devam edeceğim.

Asıl sorum ise şu şekilde 7 yıl önce bilgisayar topladığım zaman Thermaltake'in 650W 80+ Bronze güç kaynağını almıştım. Şu an onu kullanmak istiyorum ancak modeline erişemedim uyumlu olup olmayacağını nasıl tespit edebilirim modelini bulmadan ve sizce güç kaynağımı yenilemeden kullanırsam bir problem yaşar mıyım?
Şu zamana kadar güç kaynağı nedenli hiçbir problem yaşamadım. Aynı zamanda elimdeki 1060 yeni parçalarla uyumlu çalışır mı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Modeli tespit edemiyorsan en azından kasanın kapağını açarak kabloları kontrol edebilirsin. Örneğin alacağın anakartta CPU gücü için kaç giriş var PSU'dan gelen CPU kablosu kaç pin. Anakart gücü için yenisi büyük ihtimal 24 giriştir. Mevcut PSU 16'mı 24 pin mi? Ekran kartını aynı kullanacağın için mevcut PSU ile zaten uyumlu çalışıyor, 5000 serisi ekran kartı alacağın zaman PSU yenileme yapmanı öneririm. 7 yıllık bir PSU'nun verimi azalmış olabilir. Herhangi bir güç sıkıntısı yaşamamak adına ekran kartını güncelledikten sonra yeni bir güç kaynağı daha sağlıklı olur. 1060 ise uyumlu çalışır ama oyunlarda işlemci ekran kartı uyumu düşük GPU modeli sebebiyle sorun yaratabilir.
Arızası yoksa eski sisteminizdeki parçalarla da yeni toplayacağınız sistemde de kullanabilirsiniz. Evet 1060 uyumlu çalışır. 5000 serisi kartlar henüz çıkmadı ama NVIDIA güç tüketimini azaltmaya çalıştığı için yeteceğini düşüyorum.

Çok teşekkürler hocam. Peki, eski PSU'mun ekran kartı için yeterli pine sahip olup olmadığını (4000 serisi üzerinden örnek verebilirsiniz) ve anakarta gelen güc kablosunun uyumlu olup olmadığını nasıl tespit ederim? PSU'nun modelini veremediğim için cevap vermeniz zor olabilir ancak yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir de PSU'mun kaliteli olduğunu biliyorum ama eski maalesef. Arızalandığı takdirde riskleri nelerdir sizce?

Modeli tespit edemiyorsan en azından kasanın kapağını açarak kabloları kontrol edebilirsin. Örneğin alacağın anakartta CPU gücü için kaç giriş var PSU'dan gelen CPU kablosu kaç pin. Anakart gücü için yenisi büyük ihtimal 24 giriştir. Mevcut PSU 16'mı 24 pin mi? Ekran kartını aynı kullanacağın için mevcut PSU ile zaten uyumlu çalışıyor, 5000 serisi ekran kartı alacağın zaman PSU yenileme yapmanı öneririm. 7 yıllık bir PSU'nun verimi azalmış olabilir. Herhangi bir güç sıkıntısı yaşamamak adına ekran kartını güncelledikten sonra yeni bir güç kaynağı daha sağlıklı olur. 1060 ise uyumlu çalışır ama oyunlarda işlemci ekran kartı uyumu düşük GPU modeli sebebiyle sorun yaratabilir.

Çözüm
Yardımlarınız için teşekkürler. Pinleri açıp saydım ve uyumlu olduğunu gördüm.

Düşük modelli GPU yeni nesil işlemciyle beraber donanımsal olarak teknik bir sorun mu yaratır yoksa FPS için mi bu uyarıda bulundunuz?

Donanımsal bir sorun olmaz sadece oyunlarda stabil bir deneyim vermeme durumu olabilir.

Büyük ihtimalle bire bir aynı psu modelini kullanıyoruzdur.Kaliteli bir model olduğu için 7 yıllık olmasına rağmen yeni sistemde de kullanmaya devam ediyorum.Bir sıkıntısı,gürültü vb. yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hocam bence bu ikisini alın. İleride işlemci güncellemek isterseniz daha iyi olur am5. Sizin attığınız işlemciden hafif daha iyi bu işlemci.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…