Eski sistemdeki HDD'yi biçimlendirmeden yeni sisteme takma

Muhammet Goodman

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Dün gece yeni hazır sistem siparişi verdim. Sistemin içinde 240GB SSD var fakat bu bana yetmez. Şu an kullandığım bilgisayarda 500GB HDD var ve bunu yeni sisteme eklemeyi düşünüyorum fakat aklım şuna çok takıldı; Windows'u SSD'ye kuracağım, şu an elimde olan hard diski formatlamadan direkt yeni sisteme takarsam ne olur?

Tamamen biçimlendirmeniz gerekiyor ben daha önce denedim Dosya Gezgini diski görmüyor Disk Yönetecisinden biçimlendirmeniz gerekebilir.

*Kesinlikle böyle bir şey olacak demiyorum ama bende gözükmemişti.
İçerisinde işletim sistemi kurulu olmasından kaynaklıydı sanırım.

Diskte işletim sistemi yoksa direk takın gözükür büyük ihtimalle. İşletim sistemi var ise ilk taktığınızda gözükmez fakat disk yöneticisinden biçimlendirip yeni birim oluşturabilirsin.

bakın adamı boş yere bicinlendirmeniz filan demeyin önemli dosyalarınız gider sen tıklayınca muhtemelen ereşim engellendi yazar onunda cözümü var sağ tık güvenlik ile bütün izinleri acıp admin yapıyosun

işletim sistemi olsa bile takabilirsiniz. takmadan önce temiz kurulumu SSD'ye yaparsanız işleriniz bitince diğer HDD'yi takarsınız. Biostan başlangıç olarak SSD'yi belirlerseniz sorun çıkmaz.

İleride şöyle bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz var ki; son taktığınız HDD'yi içindeki ayarların/programların/belgelerin lazım olması durumunda HDD'den başlatırsanız DLL ve Exe Dosyalarında "Bozuk Görüntü Hatası" alabilirsiniz. Bu sorun değilse formatlamadan da ekleme yapabilirsiniz.

hiç bios kullanmadım da nasıl ssd yi belirleyeceğim

hiç bios kullanmadım da nasıl ssd yi belirleyeceğim

BİOS ekranını açıp Boot kısmından kullanacağınız birincil SSD cihazını listenin en üstüne 1. sıraya yerleştirmeniz gerekiyor.
1. SSD
2. HDD olacak şekilde.
Daha sonra kaydedip çıkabilirsiniz. Bilgisayarınız SSD üzerinden başlatılacaktır. Sonrasında Windows kurulum sürecine geçebilirsiniz.
Kurulum yaparken eski HDD takılı olmasın karışabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…