Eski sisteme alınan sıvı soğutma yeni alınacak sistemde kullanılır mı?

kaliteci

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba benim şu an kullandığım bir bilgisayarım var ama alalı 6 yıldan fazla oluyor ve sorunları var. Sistemim şu an aşağıdaki gibi. Fanımı bir tanıdığa değiştirdik ama Allah'ın belası adam düzgün takamamış. Fan bazen çalışıyor ama bir yerlere vuruyor ve çok ses çıkartıyor. Bazen hiç çalışmıyor. Fanımı nasıl görebileceğimi de bilmiyorum.

Anakart: Gigabyte Z270 Gaming k3.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
İşlemci: İnter Core i7 7700 3.6 GHz 8 çekirdek.
RAM: 16 GB.

Sorum şu:
Bu bilgisayara bir sıvı soğutma alsam, 3-4 sene içinde alacağım yeni bilgisayara aynı sıvı soğutmayı taksam sorun olur mu? Eğer bu doğru düzgün çalışamayan fan bilgisayarda bir şeye zarar vermişse, zarar gören parçalar sıvı soğutmaya zarar verir mi? Parçaları teker teker alsam 6-7 ay bekletsem zarar görürler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soketler uyumlu olursa sorun olmaz ve büyük ihtimalle uyumlu olur ya da bir aparat ile kolayca halledilir ülkede yıllardır Cooler Master 240l sıvı soğutma kullanıyor.

O sistemin desteklediği sıvı soğutmanın şu anda piyasada bulunma ihtimali oldukça düşük. Ayrıca alacağın sıvı soğutmanın yeni sisteme olması pek gerçekçi değil. Sistem toplayayım köşede beklesin dersen, aldığın parçaları denediğin sürece problem olmaz. Ben de öyle yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı