Eski sisteme HDD yerine SSD takmak ne kadar fark eder?

voltage

Decapat
Selam! Çok eski bir diskim var. 21.06.2006 bu tarihten kalma bilgisayarı topladım ama disk almadım. Topladığım anda istediğim Samsung NVMe 980 Pro dahili katı hal sürücüsü SSD, 1 TB vardı o zaman çok pahalı olduğu için almamıştım. Onun dışında da almak istemiyordum, şimdi çok daha pahalı olmuş keşke o zaman alsaydım diyorum. Neyse konuya geçeyim, 980 almayı planlıyorum fakat birazcık zor gibi duruyor, o yüzden Samsung 970 EVO NVMe 500GB 3400MB-2300MB/s M.2 SSD alacağım büyük ihtimalle. Bu HDD'den 980 geçsem sitelerin açılış hızı, bilgisayarın açılış hızı, disk temizleme hızı, dosyaları açtığımda mouse imleci dönüp durması vb. sorunlar ortadan kalkar mi? Kısaca gözle görülür çok büyük bir fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kullanıyorum gayet hızlı.

Çok büyük bir fark olur. Mutlaka alın

21.06.2006 bu tarihten kalma bilgisayarı topladım ama disk almadım.

Bu tarihten kalma bilgisayara zaten M.2 SSD takamazsınız ancak SATA SSD takabilirsiniz ki en kötü SATA2 olursa HDD'ye tepkisellik anlamında fark ediyor. SATA 1.0 standardı zaten HDD'nin hız sınırına çok yakın olduğu için fazla fark olmaz tepki hızlarındaki artış dışında.

Ne olursa olsun SSD kullanın . Benim bilgisayarda HDD var ve şuan çok yavaş windows 10 u bile nt lite kullanarak kurdum . Bilgisayar 3-4 yıllık fln

M.2 takamazsınız o sisteme. Sata SSD'lere bakmanız gerek.

Tamam hocam ona M.2'lere uygun bir şey almam lazım o zaman. Hepinize çok sağ olun. İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…