Eski sistemi geliştirmek mi yoksa sıfırdan mı dizmek daha mantıklı?

Power Supply dışındakileri öğrenip söyleyebilirim eve geçtiğimde ama Power'ın kaç watt hangi model bilmiyorum kasayı açmama rağmen üstü kapalı olduğu için gözükmüyor.
Bazı modellerde PSU'nun üstündeki kapak çıkabiliyor, eğer sizde çıkmıyorsa sökmeniz gerekecek ama okadar uğraşmasanızda olur. Tahmini bir fiyat belirleriz.
 
Bazı modellerde PSU'nun üstündeki kapak çıkabiliyor, eğer sizde çıkmıyorsa sökmeniz gerekecek ama o kadar uğraşmasanızda olur. Tahmini bir fiyat belirleriz.

PSU'yu yandan görebiliyorum ama kasa bölmeli gibi yani resimdeki gibi.

Not: Fotoğraf birkaç ay öncesine ait ve bölmeli olduğunu göstermek için attım. O Casper yazısının olduğu yerdeki bölmede hem HDD hem de PSU var.
 

Dosya Ekleri

  • IMG20240517172012.jpg
    97,2 KB · Görüntüleme: 23
Kasada model yazıyorsa belki kasanın PSU'su olabilir ona bakabilir misiniz hocam.
 
Sökülemeyen cinsten hocam, anladım. Büyük ihtimalle 500W-600W ucuz PSU'lardan biridir. Casper gibi markalar ucuza kaçıyorlar kasalarında. 500W olarak baz alırız, zaten ekran kartı modelinize göre bunun olması daha muhtemel.
Diğer tüm parçalarıda detaylı bir şekilde belirtirseniz bir fiyat biçerim kasaya.


Kasada model yazıyorsa belki kasanın PSU'su olabilir ona bakabilir misiniz hocam.
MSI, Vento kasalarında bile çok zor buluyorsun. Casper'ın belirteceğini hiç düşünmüyorum.
 

Bende diyordum neden böyle diye ama görmeden bir yolu yok sanırım tam olarak ne Power Supply bilgisini.


CPU-Z'den bakarak söylüyorum haberin olsun. Intel Core i5 9400 2.90GHz (CPU, H310CH5 M11 001 (mainboard), Kingston DDR4-2666 8 GB (1333 MHz), AMD Radeon RX550 4 GB, 500 GB HDD. İşlemcinin stok fanı sanırım kendi fanı çünkü ben hazı kasa almıştım hiçbir parça değişimi yapmadım 5-6 yıldır (alındığından beri)
 
Son düzenleme:
Bende diyordum neden böyle diye ama görmeden bir yolu yok sanırım tam olarak ne Power Supply bilgisini.
Kasa modeli ile en fazla kaç W olduğunu öğreniriz, oda belki. Vidalarını söküp, kasanın arkasından çıkarmanız lazım illa ne olduğu bilmeniz için.

5500TL ediyor hocam kasa. 6500'e koyarsınız ilanı pazarlık ile düşersiniz.
 

Bunları buldum. Sanırım kasanın tozunu aldığım gün meraktan açmıştım oradan kalmış (birkaç ay önce)
 

Dosya Ekleri

  • IMG20240517174116.jpg
    230,3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG20240517174458.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 16
Bunları buldum. Sanırım kasanın tozunu aldığım gün meraktan açmıştım oradan kalmış (birkaç ay önce)
Attığınız görseller ile hiçbir sonucu varamadım hocam, model numarasıylada birşey çıkmadı.
Sadece E600 kasalarına 500-700W arası bir PSU koydukları bilgisi var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…