Eski sistemi satmak mı yoksa donanım olarak güncellemek mi daha mantıklı?

Mergen1

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X | Anakart: MSI B550M PRO-VDH Wifi Ekran Kartı: Galax GeForce RTX 4060Ti | RAM: Kingston Fury Beast 2x16GB 2400MHz | PSU: NZXT C750 750W Gold | Kasa: Lian li lancool 216 | İşlemci Soğutucu: İşlemci Stok Fan | Monitör: Aoc 27" Q27G4XF 0.5ms 180Hz ve ViewSonic VX2458-C-MHD 23.6" 1ms Curved 144Hz | Klavye: Logitech G413 Tkl Se | Mouse: Asus ROG Keris Wireless Aimpoint | Kulaklık: Logitech G432
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar elimdeki sistem şu şekilde:

Gigabyte B450M S2H.
Ryzen 5 3500X.
Kingston Beast 16 GB(2x8) RAM.
NVIDIA GeForce RTX 2060 Super 8 GB.
Frisby 650 watt 80 Plus.

1. soru: Bu sistemi satmam mı yoksa zamanla anakartı, işlemciyi vb. yükseltmem mi daha mantıklı?

2. soru: Bu sistemi satarsam 2.el olarak toptan ne kadara satabilirim?

1. not: Tamamen oyun oynamak için toplayıp oyun, Discord(kapandı) vb. arasında dolaşmak için kullandım. Mining vb. işlere hiç bulaşmadım.

2. not: Performans ve ısınması konusunda normalde hiçbir sıkıntı yaşamadım eğer bunu test etmem gerekiyorsa uygulama önerir misiniz? 3-4 aydır hiç kontrol etmedim ama şu ana kadar RDR2'den GTA V'e kadar birçok AAA oyunu rahatlıkla medium-high arası oynayabildim.

Bütçen nedir? Sistem kaça satılır bilmiyorum.

Eğer güncelleyeceksem bunu önümüzdeki 3-4 ayda yavaş yavaş yapacağım eğer satacaksam üzerine 10 bin lira koyup yeni bir sistem alabilirim.

Anakart, ram ve işlemciyi satarsın biraz para ekler 7500f, b650, ddr5 ram alırsın. 2. elden RX 6800 XT takarsan fişek gibi pc olur.

Eğer güncelleyeceksem bunu önümüzdeki 3-4 ayda yavaş yavaş yapacağım eğer satacaksam üzerine 10 bin lira koyup yeni bir sistem alabilirim.

2. el piyasasını bilmiyorum sistemin ama üstüne 10k koyup yeni sistem alacaksan yine 2. el alırsın 0 alabileceğini sanmıyorum parça parça güncellemek daha mantıklı gibi geldi anakart işlemci RAM olarak set şeklinde sat bence üstüne para koyup anakart işlemci RAM'i tek seferde al mümkünse devamını dediğin gibi eğer sürece yayacaksan parça parça güncelle bence.

Anakart, RAM ve işlemciyi satarsın biraz para ekler 7500F, B650, DDR5 RAM alırsın. 2. elden RX 6800 XT takarsan fişek gibi PC olur.

Hocam işte ortalama ne kadara satılır daha önce hiç 2.el ekipman satmadım o yüzden piyasasını bilmiyorum bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

Hocam peki güncellerken hangi parçadan başlamalıyım ve ne kadar yükseltirsem gözle görülebilir bir fark olur? Ben Ryzen 5 5600X, RAM olarak Kingston Beast 2x16, anakart olarak MSI B550M düşündüm ancak anakart ve ekran kartı olarak tam fikrim yok eğer gözle görülür bir fark için daha yükseltmem gerekiyorsa beni aydınlatın lütfen.

Hocam işte ortalama ne kadara satılır daha önce hiç 2.el ekipman satmadım o yüzden piyasasını bilmiyorum bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

Bir fikir olması açısından yakın zamanda R3 1200 işlemci B450M MSI anakart 8+8 Kingston 16 GB 3200 MHz RAM Cooler Master 800W PSU Gigabyte güzel sanırsam 6 fanlı bir kasa 120 GB Kingston SATA SSD 1 TB Seagate HDD GT 740 ekran kartı hepsini 4kya almıştım.

Hocam satacağın ürünleri 2. el sitelerinde incele millet kaç liraya koymuşsa bir ortalama çıkar sende o fiyata koy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…