Eski Sistemi Yenileme mi Yeni Sistem mi ?

BerkeeS

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba. Ben daha önce GTA 5 için PS4 mü Pc'mi diye bir konu açıp PC toplamaya karar vermiştim.
Daha sonra 1600 TL'lik sistem için ekran kartı önerisi ile ilgili bir konu açıp kafamdaki sistemi kurmuştum. Bugünkü sorum işe elimdeki sistemi upgrade yapıp yeni sistem ihtiyacını bir kaç yıl ertelemek.

Sistemim:
AMD Athlon X2 3.1 GHZ işlemci (3.4 GHZ 'e stabil olarak çıkabiliyor.)
2 GB ddr2 800 MHZ RAM (1200MHZ kadar overclock olabiliyor.)
9500GT 1 GB 128bit ekran kartı
PSU değiştireceğim.

Ben bu sistem için
AMD Athlon X4 3.7 Ghz işlemci ( AMD Athlon II X4 740 3.2/3.7GHz 4Mb FM2 İşlemci - Gold.com.tr )
PSU olarak www.bimeks.com.tr: Everest EPS-1660C 400W 3*Sata+3IDE Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks
Ekran kartına karar veremedim. R7 250 GT740 HD 7770 yada HD7790 almayı düşünüyorum. Öneriniz olursa yazın.
4 GB ddr2 RAM ekleyip 6 Gb yapmayı düşündüm.
Bu sisteme yatırım yapmak mı yoksa yeni sistem mi ? Önerilerinizi bekliyorum.

Bir iki yıl için psu işlemci ddr2 ramlere yatırım yapmak bana mantıklı gelmiyor.
Onun yerine sadece extra güç kaynağı gerektirmeyen orta düzeyde ekran kartı takviyesi yaparsan bir süre idare eder.
İleride yeni bilgisayar toplarken aynı kartı kullanabilirsin.Yeterli gelmediği zaman tekrar ekran kartı takviyesi yapabilirsin.

Yeni bir sistem toplamak daha mantıklı gibi gözüküyor.
Technopatın Sistem Tavsiyesi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bendede aynı durum olmuştu açıkçası ben yeni sistem toplamayı tercih ettim o sistemi yenilemeye karar verirsen değiştiremiyeceğin tek şey kasan olur bence çünkü ramı değiştirsen işlemciyi değiştirsen anakartıda değiştirmek zorunda kalırsın o yüzden bence yeni sistem toplarsan daha faydalı olur

Bencede yeni sistem daha mantıklı şu anakart ddr3 desteklese işlemci olarak phenom falan destekliyor ama ddr2 te para yatırmak gerçekten çok mantıksız.

(Ayrıca yorumlarınız için çok teşekkürler)

Merhaba,öncelikle başlığı okuduğumda kesinlikle sistem yenileme dedim fakat şuanki sisteminiz biraz geride kalmışa benziyor.Sonrasında sıkıntılar çekmemesi için yeni bir sistem şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…