Eski Sistemle Madencilik Yapılır mı?

İlker Dizbay

Hectopat
Daha fazla  
Madencilikle ilgili bir süredir araştırmalar yapıyorum konulara da göz attım ve aklımda bir soru oluştu. Şuan kullandığım bilgisayar 7-8 yıllık bir sistem özelliklere girmek gerekirse:
  • E6300 Pentium Dual Core 2.80 Ghz işlemci
  • 2 GB 1333 MHz DDR2 RAM
  • Foxconn G41mxe anakart
  • Radeon HD 4350 olarak geçiyor galiba ekran kartı mevcut.

Şimdi sormak istediğim işlemci RAM ve anakartı hiç değiştirmeden sadece ekran kartını değiştirerek bu sistemle devam edebilir miyim yoksa sıfırdan mı başlamalıyım? (Donanım bağlantı uyumları var mıdır yok mudur pek bilgim yok affınıza sığınıyorum.)

Ve de ZCash madenciliğini daha uygun gördüm tavsiye edebileceğiniz ekran kartları nelerdir ?
Şimdiden teşekkürler.

Biraz daha araştırma sonucu 2 adet 1080ti olan bir sistem kurarak bu işe başlamayı düşündüm bu konuda önerileriniz nelerdir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını ve PSU'yu yenile, başlayabilirsin. Diğer bileşenler çok önemli değil tek kartlı bir madencilik sisteminde. Zcash için 1080 Ti alabilirsin bütçe varsa. 5 haftada 1 ZEC çıkarır.

Cevabınız için teşekkürler öncelikle . Peki sizce mantıklı mı tek kartla başlamak yoksa bütçeyi arttırıp rig mi kurmalıyım ? Ve de yeni çıkacak olan 1060ı beklemeli miyim sizce ?

Cevabınız için teşekkürler öncelikle . Peki sizce mantıklı mı tek kartla başlamak yoksa bütçeyi arttırıp rig mi kurmalıyım ? Ve de yeni çıkacak olan 1060ı beklemeli miyim sizce ?
Sürekli plan yaparsan hiç başlayamazsın. Yavaş yavaş kazandıkça sistem sayısını ve gücünü artırırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı