Eski sistemler için Custom OS önerisi "RekOS"

297552

Hectopat
Makaleler
14
Çöp kutusundan ibaret W7 kurmak yerine bunu kurmanız daha mantıklı olur, kendisi Windows 10 1709 sürümüdür ve ne yazık ki Valorant desteği yoktur (tüm Custom OS'lardan daha iyi performans veriyor). 1 yıl kullanmış birisi olarak iyi ve kötü yanlarını onun da yanına deneyimlerimi şöyle yazayım;

Bu OS'u kurduğum sistem tam olarak şöyle:
  • i5 6200U.
  • 8 GB 1600 MHz DDR3.
  • R7 M360
  • JD 120 GB

İyi yanları:

İnanılmaz hafif ve yer kaplamayan bir OS, tam hatırlamıyorum ama orijinal Windows'un yarısı kadar yer kaplıyor. Güvenlik konusunda hiç sıkıntı yaşamadım tam hesaplarımı (kredi kartı dahil) bu sistemde kullandım ve hiç sorun yaşamadım. Sistemi kurduğunuz zaman masaüstünde RekOS diye bir klasör var ve ihtiyacınız olan her şey orada. Orijinal Windows da o dönem 100 FPS alırken sürekli FPS düşüyordu ve ekran kartı kullanımı %20 falandı, bu OS'de ise FPS 120 150 arası dolaşıyordu, ekran kartı kullanımı ise %100 idi.

Kötü yanları: Başlat menüsü iğrenç olan Windows 7 başlat menüsü ve aynı W7 gibi bir işe yaramıyor genelde. Yapan kişi sanırım tüm Microsoft hizmetlerini silmiş bu yüzden bazı eski oyunlar açılmıyordu. Arka planı siyah olarak geliyor ve etkin olmadığı için değişmiyor (bir yolu vardır belki ben hiç denemedim) yani evet kötü yanı bu kadar.

Deneyim: Bu OS'dan önce orijinal Windows kullanıyordum ve pek memnun değildim (laptop çok eski malum). Forumdaki bir arkadaşın Custom OS testini gördüm (adını keşke hatırlasam da yazsam konuyu bile bulamıyorum) tüm OS'lar arkadaşta 500 600 FPS verirken RekOS ile 900 FPS almış. Dedim bu neymiş ya böyle, o gün indirdim kurdum ve asla silmeden kullandım. Kullanırken herhangi bir sorun yaşamadım.
Şu an bu OS'u tekrar bu laptopa kurdum ve kardeşime verdim. İçinde ölü bir HDD olmasına rağmen gayet hızlı ve akıcı çalışıyor, Chrome desteği, Steam vs mevcut. Elinizde eski bir sistem var ise antika W7 kurup işkence çekmek yerine alın bunu kurun keyfini çıkarın.

Valorant oynamak isteyen ama Custom OS isteyen arkadaşlar içinde Revision OS öneririm, Revision tool diye bir programa sahip ve ayar yaptığınızda cidden performans artıyor (bir RekOS değil ama olsun güzeldir üzmez.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında normalde Valorant'ta 60FPS alabilir. Fena bir sistem değilmiş. Gündelik kullanım için ideal bir sistem. Custom ROM'u yüksek performansla oyun oynamak için mi atıyorsunuz? (ben olsaydım Windows 10 güncel format atardım.)

Aslında normalde Valorant'ta 60FPS alabilir. Fena bir sistem değilmiş. Gündelik kullanım için ideal bir sistem. Custom ROM'u yüksek performansla oyun oynamak için mi atıyorsunuz? (ben olsaydım Windows 10 güncel format atardım.)

Aslında alamazsın, 2 yıl önce falan kullandım bu laptopu o zaman aldığım en düşük FPS 55 iken son zamanlarda side girerken 3 FPS gördüm ve oyunu bırakmıştım. Oyun laptopu değil oyun oynamayı beklemek saçma olur ama iş olarak baktığın zaman gerçekten güzel bir alet, 3D yüz tanıması falan var.

Elinize sağlık.

İşe yaradıysa ne güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı