Eski spor formuna nasıl dönülür?

Berk Chelik

Hectopat
Merhaba, 2 yıldır fitness yapıyorum başladığımda 1.86 61 kiloydum zamanla kilo alarak kas kütlesi ekleyerek 88 kiloya kadar çıkmıştım sonrasında ise birazcık yağları yakmıştım. 83-85 kiloyken %14 yağ oranındaydım ve kendimi beğeniyordum motivasyonum yüksekti.

Sonrasında genel hayat stresi falan derken bir de üstüne 2 defa üst üste grip geçirdim haliyle istemeden de olsa kilo verdim kas kaybettim, dün tartıldığım üzere 77,6 kiloya düşmüşüm ve kendimi oldukça zayıf hissediyorum. Yaklaşık 2 aydır düzgün idman bile atamıyorum, gücüm bayağı düşmüş bu da motivasyonumu daha da kırıyor.

Bu işten anlayan ve yıllardır yapan tecrübeli kişilerden yardım istiyorum, eski halime kısa sürede nasıl dönebilirim? Beslenme konusunda sıkıntı yok kalori/makro hesabı yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan 2 sene önce spor yaparken bende sınav vb. durumlardan sporu bırakmıştım.
2 ay önce spora başladım hala gidiyorum ve eski ağırlıklarıma 2 ayda anca ulaştım 98.5kgden 92kg ye düştüm.

Kabullenmen gerek eskiden daha ağır giriyordum şu an daha düşük kilolarla zorlanıyorum gibi düşünceler motivasyonunu kırabilir üzebilir ama bu durumu kabullenip sıkı bir çalışma ile yerine koyarsın.

Ağır ve detaylı çalış sadece omuz için 5 farklı hareket çalışıyorum bu diğer kas grupları içinde geçerli.

Süreç boyunca ısınma antrenmanlarına dikkat et. İlk 14 gün çalıştığın eski ağırlıkların %60'ı hatta çok zorlanırsan %50'si ile çalış. Bu seni tedirgin etmesin. Kas hafızası olduğu için eski formuna dönmen hızlı olur.
Beslenme form antrenman ile ilgili aklına takılan olursa sorabilirsin.

2 ay önce spora başladım hala gidiyorum ve eski ağırlıklarıma 2 ayda anca ulaştım 98.5kgden 92kg ye düştüm.

Kabullenmen gerek eskiden daha ağır giriyordum şu an daha düşük kilolarla zorlanıyorum gibi düşünceler motivasyonunu kırabilir üzebilir ama bu durumu kabullenip sıkı bir çalışma ile yerine koyarsın.

Ağır ve detaylı çalış sadece omuz için 5 farklı hareket çalışıyorum bu diğer kas grupları içinde geçerli.
Üniye mi yerleştin hocam?

Süreç boyunca ısınma antrenmanlarına dikkat et. İlk 14 gün çalıştığın eski ağırlıkların %60'ı hatta çok zorlanırsan %50'si ile çalış. Bu seni tedirgin etmesin. Kas hafızası olduğu için eski formuna dönmen hızlı olur.
Beslenme form antrenman ile ilgili aklına takılan olursa sorabilirsin.

Üniversiteye mi yerleştin hocam?

Yerleşemedim bu sene tekrar hocam.

Mesela temmuzda kol ölçüm soğukken 40,5 cm di şimdi 38 cm anca geliyor. Sanırım 1 hafta fullbody yapacağım kaslarım antrenman atmadığım için aşırı hamlanmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı