Eski SSD dosya yeni SSD'ye nasıl atılır?

NameDeli

Hectopat
Yeni SSD aldım, aklımda bir soru var. Şu an SATA SSD kullanıyorum, M.2 SSD aldım. Bazı yüksek GB'lı oyunlarım var, SATA SSD'mde. Yeni SSD'imi takınca, ona Windows'u kuracağım. Windows'u kurduktan sonra, hala sıfırlamadan eski SSD'yi sisteme taksam ve oradan dosya aktarımı falan yapsam, dosyalar çakışmaz, değil mi? Çakışmaz derken, kullanıcılar, dosyalar, program files yeri, appdata yerleri vs. Çünkü iki diskte de henüz silmediğim için o dosyalar olacak. Tam anlatamamış olabilirim. Nereyi anlamadıysanız, söylerseniz biraz daha iyi anlatmayı deneyebilirim. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir keresinde Windows kurulu HDD'dim vardı üstüne bilgisayarcı yeni aldığım SSD'ye Windows kurunca dosyalar çakışmıştı birkaç kere bilgisayarı açtıktan sonra bilgisayar açılmamaya siyah ekran vermeye başladı HDD'yi çıkardığımda düzeldi.

Çok sağlıklı çalışmaz eğer ki tek seferlik bir işlemse, dosyalarımı alıp sonra çıkaracağım derseniz yapabilirsiniz. Sürekli bu şekilde kullanılırsa bilgisayarda stabilite bozulur.

Bilgisayar açılışta hangi Windows'u açmak istersiniz diye soracak. M.2'yi seçin sonra işlemlerinizi gerçekleştirin.

Yeni SSD'nin boot önceliğini BIOS'tan ayarla, eski SSD'den boot etmesin. Eski SSD'den sadece ihtiyacın olan dosyaları kopyala, sistem klasörlerini elle taşımamaya çalış. Oyunları ve büyük dosyaları doğrudan taşıyabilirsin, ancak programları yeniden yüklemek daha sağlıklı olur. Eski SSD'yi temiz kullanmak istiyorsan, veri yedeklemeden sonra format atabilirsin. Bunlara dikkat edersen, hiçbir sorun yaşamazsın.

Yani şey olarak kullanacağım dosyaları alacağım ondan sonra onu yan depolama olarak kullanacağım sıfırılıcam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı