Eski SSD nasıl sıfırlanır?

Clessy

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde mevcut olan SSD'den yeni aldığım M.2 SSD'ye klonlama işlemi gerçekleştirdim. Bende halihazırda var olan eski SSD'yi nasıl tamamen sıfırlayabilirim ve sıfırlamam bir sorun yaratır mı?

Minitool partition wizard'ı aşağıdaki linkten yükleyip çalıştırın.
Sıfırlamak istediğiniz diske sağ tıklayıp Wipe disk komutunu kullanın.

Sıfırlama işleminin zararı yok faydası vardır.

Program kullanmadan diski ve yapılandırma ayarlarını sıfırlamak isterseniz komut istemcisini yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki komutları teker teker yazıp enter ile sonraki komuta ilerleyin. Komutlar sonrası diskiniz biçimlendirilmemiş hale gelir sonrasında biçimlendirip kullanabilirsiniz.
diskpart
list disk
select disk X ( List disk ile diskin numarasını bulup x yerine yazacaksınız.)
clean

Son düzenleme:

Hocam programı yükledim fakat sıfırlayacağım disk zaten bomboş gözüküyor ama ben bilgisayarımdan baktığım zaman 260/447 GB doluluk gibi bir manzarayla karşılaşıyorum bunun sebebi nedir?

Sorunu düzelttim disk silinmiş ama gözükmüyormuş teşekkür ederim yorumun için.

Disk boş olsa da bu sıfırlanmış disk demek değil.
Diski boşaltmak, diskte bulunan tüm verileri silmek de diski sıfırlamakla aynı şey değil.
Diskinizi sıfırlamak ve temizlemek istiyorsanız minitool ile sıfırlayın, disk sağlığı daha iyi hale gelecektir.

Son yazdığınızı da anlamadım. Sorun ne idi ve nasıl düzelttiniz, açtığınız konu ile ilgili değilmiş gibi görünüyor. Nasıl çözdüğünüzü yazmanız gerekir ki başkaları da sorunun nasıl çözüldüğünü bilsin ve ihtiyaç halinde uygulasın.

Söylediğiniz programda disk zaten bomboş gözüküyordu tamamı ama ben bilgisayarımda içini dolu görüyordum, bilgisayara bi res attım disk tamamen yok oldu gözükmedi. Bende bilgisayar yönetiminden diski tekrar aktif ettim şuan boş gözüküyor tamamen. Bugda kalmış herhalde bende silinmedi sanmıştım oyüzden konu açtım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…