Eski SSD'deki Windows açılmıyor

theYagi

Hectopat
Makaleler
5
Arkadaşlar merhaba, bugün yeni sistemin parçaları geldi ve kurduk. Eski SSD ile Windows'u açtım, çalıştı. Bir flash belleğe Rufus ile temiz Windows 10 kurdum. Ardından M.2 SSD'yi taktım. Windows 10 flash belleği Boot ettim, ancak Windows 10 kurma ekranında herhangi bir disk gözükmüyordu. Eski SSD'yi takıp M.2 SSD'yi formatlamak istedim, eski SSD'yi taktım ancak her seferinde BIOS'a attı. M.2 SSD'yi cikarmama rağmen içinde Windows 10 yüklü olan SSD Windows'u açmıyor, direk BIOS'a geçiyor. Bu neden kaynaklı? Ayrıca Windows 10 yuklemek için kullandigim ISO dosyasi bozuk çıktı. Windows'u açmak yerine BIOS'a geçme sebebi bu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a geçme sebebi uygun Boot edilecek aygıt bulamamasıdır yani eski SSD ile de Boot edemiyor. Galiba UEFI Boot loader onarma yapman gerekiyor Boot girdisi bozulmuş olabilir. ISO'nun bozuk olması yeni kurulumu yapmanı önler sadece bildiğim kadarıyla ama Boot girdisine zarar vermesine neden olmuş olabilir.

UEFI Bootloader Onarma Rehberi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı