M.2 SSD'de normalde S.M.A.R.T var diye biliyorum, ama şu anda gözükmüyor. CrystalDiskInfo ile bakında S.M.A.R.T özelliği olduğunu görebiliyorum fakat HD Tune'da yok- Lenovo Vantage ile de tarama yapamadım, ilk defa SSD'yi görmedi.
Eki Görüntüle 2376293
SSD 3 sene önce corruptlanmıştı, Windows güncelleşmesi yüzünden, ve de o dönem formatlanması gerekmişti. Bunun harici bir ara da yerinden oynadığı (?) için sıkıntı çıkarıyordu, çıkar tak yapınca düzeliyordu (bunun nedenini bilmiyoruz).
- Lenovo adında bölüm açmaları bayağı garip, ama başka Lenovo (benimkinden bir sonraki versiyonunda) kullanan arkadaşlarımda da bu durum var.
Hard disk sentinelde raporu düzgün diye çıkıyor ama SSD'de otomatik test yapmaya çalışınca sonsuz loop olarak kalıyor. (buna kıyas, HDD'yi test yapınca 5 dakikada bitiyor)
Eki Görüntüle 2376295
Virüs taramaları hep temiz çıkıyor, malwarebyte ile tarıyorum. Çok garip bir durum gerçekten de, bayağı bir süredir disk bazen okay çalışıyor bazen ise sıkıntı çıkarıyordu, ama son dönem iyice garipleşti.
Disk alanı bir süredir yetersiz geliyordu zaten, değiştirmeyi de düşünüyordum ama bir aygıtım HDD olunca emin olamadım hangisini değiştirsem. Şu anki verileri görünce SSD'yi değiştirmem en mantıklısı duruyor...
Hepinizin yardımları için çok teşekkürler. Şu denetle ile en iyi duruma Getir'i uygulayıp sonrası değerlere tekrar bakacağım, baktım bir fark yok yeni SSD alacağım.