2013 yılında aldığım ASUS Memo Pad HD7 ME173X tablet var. Bayağıdır kullanmıyordum. Şimdi bi açtım da Android sürümünün 4.2.2 olduğunu gördüm. Yani biraz eski. 16 GB 2 GB RAM . Benim sorum bu tablete yeni Android işletim sistemi kurabilir miyim?
NOT: Launcher gibi başlatıcılar değil sıfırdan Andoıd yükleme yapmak istiyorum.
Eğer Asus tablete güncelleme vermiyorsa sizin Custom ROM kurmanız gerekecek. ROM dediğimiz işletim sistemi. Asus'dan geliştiricilerin hazırladığı Android'ler diyebiliriz. Bu şekilde cihaza Android 6 ROM varsa bile yükleyebilirsiniz fakat bu işler yeni başlayanlar için biraz karmaşık gelebilir. Öncellikle Bootloader kilidini kaldırmanız gerekecek bu işlemleri yapmak için. Dikkatli olmak lazım yanlış bir işlem da cihaz bozulabilir ve asla düzelmeyecek hasarlar verebilirsiniz.
Eğer Asus tablete güncelleme vermiyorsa sizin Custom ROM kurmanız gerekecek. ROM dediğimiz işletim sistemi. Asus'dan geliştiricilerin hazırladığı Android'ler diyebiliriz. Bu şekilde cihaza Android 6 ROM varsa bile yükleyebilirsiniz fakat bu işler yeni başlayanlar için biraz karmaşık gelebilir. Öncellikle Bootloader kilidini kaldırmanız gerekecek bu işlemleri yapmak için. Dikkatli olmak lazım yanlış bir işlem da cihaz bozulabilir ve asla düzelmeyecek hasarlar verebilirsiniz.
Yardımın için çok teşekkür ederim.
Sadece 4.2.4 Android sürümü var değil mi. Daha güncel Android sürümü yok.
Şu videodaki gibi Android 7.1.1 yapabilir miyim olur mu tablete?