Eski tesisat ping yapar mı?

kingofkral

Kilopat
Merhaba kendi evime çıktım eski müstakil bir evdeyim. Eve internet bağlattım fakat Telekom ekipleri tesisatı kontrol ettirmemi söyleyip balkondan verdiler kabloyu. Tesisatı kontrol ettirdim sadece dışarıda olan kısımdaki kabloda hasar var, duvar içinde sorun yok. Ben de normal tesisata alayım dedim ama denemek istedim. Sonuçta eski bir tesisat dedim, balkondaki kablonun bantlı yerinden söküp tesisata bağladım. İnternet geldi, hızı da normaldi. Test yaptım sorun yok gibiydi, oyuna girdim. Oyun oynarken ben müzik dinlerim, arkadan müzik açtım bir video sekmesi vardı. Birkaç sekme açıktı yani oyun içi ping oldu, hem de 250-300'lerde. Sekmeleri kapattım düzeldi. Bu tesisatla ilgili bir sorun mu, o anlık bir sorun mu? Ha eski dediysem 20 yıllık bir ev uzun süre tesisat kullanılmamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde başımdan geçen olay da sizinkine benziyor. Hemen hemen 20 yıllık tesisatta 6 7 yıllık internet kullanıp geri kalan sürede boş olsa da zamanla tesisat yıpranıyor. 16 Mbps'lik internette 1 Mbps anca alabiliyordum. Dışarıdan kendim kablo çekerek modeme yeni kablo taktım. Sonuca varırsak: Farklı konularda da denemenizi yapın. Tesisat hakkında karar verdiğinizde yeni hat işlemi için işe koyulun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı