Arkadaşlar evde kullanmadığım bir tane televizyonum var ve o televizyona Linux işletim sistemlerinden birini kurmak istiyorum. Sizce hangi Linux işletim sistemini kurmalıyım?
Kurmayi planlamadan once siz Windows veya hangi Linux kuracaksaniz o isletim sisteminin sizin TV islemcisi icin destegi var mi ona bakin. Ayrica TV'ye flash atiliyor mu bilmiyorum ama daha hafif Android ROM'lari kurabilirsiniz eger işlemci desteği varsa.
Kurmayi planlamadan once siz Windows veya hangi Linux kuracaksaniz o isletim sisteminin sizin TV islemcisi icin destegi var mi ona bakin. Ayrica TV'ye flash atiliyor mu bilmiyorum ama daha hafif Android ROM'lari kurabilirsiniz eger işlemci desteği varsa.
Hayir yani anlattigim şey TV'nin işlemci mimarisini destekleyen bir işletim sistemi kurmalisin. Mimari uygun olmazsa calisamaz ve uygun suruculer de olmaz.
Arkadaşlar evde kullanmadığım bir tane televizyonum var ve o televizyona Linux işletim sistemlerinden birini kurmak istiyorum. Sizce hangi Linux işletim sistemini kurmalıyım?
Televizyonun işlemci mimarisi önemli olan. X86 mimarisi varsa sistem özelliklerine göre Windows'ya da Linux rahatlıkla kurulur ama ben KDE Plasma big screen ile gelen bir dağıtım kur derim. Eğer X86 değil ARM veya risc ise kurabileceğin dağıtım sayısı çok kısıtlı. Hatta kuramama ihtimalin bile var. Önce işlemci mimarisi gibi önemli detaylarını öğren derim.