Öncelikle konuya gelmeden önce konuyu iyi anlamanız için birkaç şey diyeceğim. Ben konuşma bozukluğu yani kekeme rahatsızlığını yaşıyorum, bu da konuşmamı %95 zorlaştırıyor. İlk harflerde ve ilk hecelerde hep zorlanırım ve bu yüzden de cümleyi bitirmeyi bırak ilk kelimeyi söyleyemem. Ve takılmış gibi donuk kalırım. Bu durumdan kurtulmak için Ocak ayında bir eğitime başlamıştım 7 aylık ve bu eğitimde bir site verdiler bana ve bu siteden egzersizlerini ve antrenmanlarını buradan yapabilirsin demişlerdi ve ben 4 ay çok iyi çabalayıp konuşma problemimi neredeyse yenecekken bir darbe yedim ve ilk basamağa düştüm sonrada çabalamadım. Ama şimdi tekrar başlamak istiyorum çünkü bu konuşma benim hayatım olana kadar durmak yok. Bu arada bana öğretilen her şeyi hatırlıyorum yani yapmam gereken antrenman harf uzatmaları hecelemelerin hepsini biliyorum ama uygulamakta zorlanıyorum -ilk kez yapacağım için olabilir- 3 aydır yapamadığım için bir boşluk hissinden sonra eski profesyönelliğe dönmek tabii ki zor ama bu korkuyu yenemiyorum.
Yani ben 4 ay boyunca çok büyük bir ilerleme aldım kendi adımı diyemezken 4 aylık çaba ile adımı söylemeyi boş ver kendimle ilgili paragrafı bile okulda utanmadan sınıfa diyebiliyordum. Bu süreç 0'dan başladı evet farkındayım ama bu durumda kendimi ezik hissediyorum çünkü okuldaki tüm yaşıtlarım tüm öğretmenler biliyor bu 7 aylık süreci ve "oğuzhan cidden 4 ay güzel giderken son 3 ayda salıp tekrar başlamaya nasıl karar verdin" gibi sözlerle yaşıtlarım ve öğretmenlerim alay edebilir çünkü neden olmasın. Cevap vermek zorunda değilsiniz sadece içimi döktüm çünkü çok iyi bir şey konuşmak ve emin olun ders çalışmak, İngilizce öğrenmek, matematik sınavından 80 üzeri almak konuşma problemimi yenmemden daha kolay yani benim gözümde konuşmayı bu kadar büyüttümki kaf dağı gibi geçilmeyecek bir şey gibi geliyor bu dağı nasıl tepelik yapacağım bilmiyorum...