Eskilerden Bir Bilgisayar Sistemi

Napster

Megapat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Dispatcher
Evde kütüphaneyi karıştırırken bulduğum bir teknoloji dergisinde gözüme çarptı bu bilgisayar.

Sene 1999, nasıl sistem ama?

15 yılda teknolojinin geldiği nokta.

Ekran kartı baya duygulandırdı beni. Bu sisteme yakın bir bilgisayarım vardı, GTA III yeni çıkmıştı, 16 MB kartlarda açılmıyordu oyun, herkes sebil gibi Geforce 4 MX440 64 megabayt alıyordu koştura koştura Dile kolay ya, 15 sene... Şöyle bir kutusu vardı;

Azıyla yetinemeyen, çoğunu bulamaz demişler. O teknoloji geliştikçe cpu, ram, ekran kartı kullanımı arttı eğer bunları yaparken bir de nasıl en düşük sistem kullanımını yapabiliriz deselerdi bunu düşünselerdi hiçbir sıkıntı olmazdı. Teknolojinin gözü dönmüş.

Yanlış hatırlamıyorsam 32 mb ram'lerim duruyor ama karıştırmak lazım ortalığı

98 model bir ekran kartı. Marka ve model bilinmiyor
20 GB'lık HDD bulunur, hazır Win 98 kurulu İşlemci de var, disk okuyucu da

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında babamın kullandığı 300 MHz işlemcili, 32 MB RAM'li, 3 GB HDD'li bir PC vardı. Şimdi adını hatırlayamadığım bir sürü ufak tefek oyun oynamıştım o sistemle.

Quake - Doom. outlaws diye bir oyun vardı kovboy oyunu. Hatta 2. bölümü trende geçiyor. Doom'da bir bölümde hayalet bir canavar vardı çevresi gözüküyordu. Quake bitirdim galiba 3-4 yaşımdaydım 2. bölümünde çivi atan silah vardı. Oyunu hatırlayınca tüylerim ürperdi. Uçan yılanlar vardı, testereleri adamdan nefret ediyorum. Oyunun sonlarına doğru karnından elektrik ateş eden beyaz büyük ayı vardı.Hey gidi günler hey, hepsi 20 gb hdd uyduruk ekran kartı ve 64 mb ram ile başladı bu serüven. Bunları hatırlayan var mı ?

Benim evde böyle nostalji kaynıyor. Disketlere yazılı doom 3 mü ararsınız, yoksa kod ekranı ile calışan mouse'suz bir bilgisayar mı?

Bir bilgisayar bulmuştum çöpe atılmış. Aldım geldim eve herşeyi tam takır. 8 GB HDD, İntel'in hiç bilinmeyen bir işlemcisi falan. Win XP kurdum bir CS 1.6 kurayım dedim, kurdum. Botsuz güzel oynanılıyor, hafif kasmalarla 1-2 bot atınca 64 MB'lık ekran kartında Crysis 3 oynanıyormuş gibi donuyor. Bir ara incelemesini atarım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…