Eskisi gibi çalışkan değilim

bekir1234

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bugün eskisi kadar çalışkan olamamaktan dolayı moralim bozuk. Liseye kadar ilkokulumda, ortaokulumda ve tüm sosyal kurslarda hep örnek alınması istenen, parmakla gösterilen bir çocuktum. Lise 1'de bu seviyeden orta seviyelere düştüm, şu an ise dibe vurmuş durumdayım. Bunu sınavımdan 40 alınca net olarak gördüm. Eskiden keman çalardım, derslerimde çok başarılıydım, düzenli kitap okurdum ve spor yapardım. Şu an ise bunların hiçbirinden eser yok, en azından iki aydır. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku saatlerini gözden geçir. Çok geç saatlere kadar oturma, çokta uzun saatler yatma. Hayat kalitesini en çok düşüren etkenlerden birisi uyku bozukluğudur.

Arkadaşlar merhaba, bugün eskisi kadar çalışkan olamamaktan dolayı moralim bozuk. Liseye kadar ilkokulumda, ortaokulumda ve tüm sosyal kurslarda hep örnek alınması istenen, parmakla gösterilen bir çocuktum. Lise 1'de bu seviyeden orta seviyelere düştüm, şu an ise dibe vurmuş durumdayım. Bunu sınavımdan 40 alınca net olarak gördüm. Eskiden keman çalardım, derslerimde çok başarılıydım, düzenli kitap okurdum ve spor yapardım. Şu an ise bunların hiçbirinden eser yok, en azından iki aydır. Sizce ne yapmalıyım?

Ergenlik böyle bir şey bende de böyleydi ama sonrasında yeni aktiveteler buluyorsan yani buna kimse cevap veremez seni tam tanımadıkça yeni aktiveteler keşfetmeye çalış yeni arkadaşlar falan edinmeye çalış benlik tavsiyeler bu kadar.

Hocam dibe vurmuş durumdayım demişsiniz ama değilsiniz şu an sadece o anı yaşamaya başladığınız an ve siz bunu düzeltmek istiyorsanız şimdiden başlamanız lazım ki bu çok ilerlerse daha çok tembel olursanız bunu düzeltmekte zorlanırsınız. Zamanınız varken tekrardan çalışmaya başlayın madem böyle olmasını istemiyorsunuz.

Hocam çevrenizdekileri tatmin etmeyi bırakın nasıl rahat hissediyorsanız öyle yaşayın.

Bunun derslerin zorlaşması ve ergenlik çağına girmenin büyük bi etkisi var. Ergenlik cagina girmenin ne alaka oldugunu düsünüyorsan bununla ilgili makalelere bakmani tavsiye edebilirim. Örn. ergenlik cagina giren kisilerde tembellik, üşengeçlik gibi faktörler cogalmaya basliyor. Yalniz kalma istegi, Sosyalleşmeme, eve/odaya kapanmak, bir anda bir seye sinirlenip 5 dk sonra hic birsey olmamis gibi davranmak, evden uzaklasma istegi, gec saatlere kadar uyanik kalma, vs. Tabi bunlar yas ilerledikce kisiye göre azalmaya basliyor.
Eger derslerinde vs. basarili olmak istiyorsan kendini zorlaman gerekecek, konsantre olmaya calismalisin. Ama hayatin eski gibi olmayacak degismeye baslayacak. Bir zamanlar sevdigin seylerden nefret etmeye, yeni seyler denemeye basliyacaksin. Bunlari yasin ilerledikce fark edecek ve bana hak vereceksin.
Kendimden bahsetmek gerekirse ortaokulda okul birincisiydim. Yarismalarda ismimi ,okulumun ismini il birinciligine; Türkiye siralamalarinda ilk 5000 yazmışlığım var. Ama simdiki ve eski halime bakacak olursam, ikisi cok farkli kisilikler dönüsmüs... Umarim birazcikta olsa yardimci olmusumdur :)

Bu eğitim sisteminde 0 alsan da haklısın 100 alsan da haklısın. Ya bir eğitim sistemi bu kadar çöp olur mu ya? Ezber, ezber, ezber. Bıktık. Haklısın. 0 al bence bu ülkemiz en azından üzülür.

LoL'ü bırak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı