Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 ay önce daha yükseğe zıplama konusunda bir konu açmıştım gerekli cevapları aldım vücut geliştirmek için fitness'e başlayacağım.
Bu sefer ki sorum ise esneklik konusunda bilgili arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
Arkadaşlar tabir-i caiz ise sırığın tekiyim.
Boyum uzun kilom az-orta karışımı ne yazık ki, hiç esnek değilim. Bu esneklik nasıl gelişir, jimnastik yaşımın geçtiğini düşünüyorum (16). Doğuştan gelen bir yetenek mi? Arkadaşlarım okulda potanın filesinin ucundan tutup dağcı gibi tırmanıyorlar, yakında potaya otururlar.
Bana sorarsanız filede asılı bile kalamam. Bir kere smaç basmak uğruna kolumu kırmıştım. O gün bu gündür böyle hareketler yapmıyorum açıkcası korkuyorum. Uzun, kısa, kaslı arkadaşlarım hepsi tırmanıyorlar. Demirlerden atlayabiliyorlar ben ise hepsinden korkuyorum ya psikolojik olarak yada yapamacağımı ( gerçekten de yapamam) düşündüğüm için.
Ne yapmam lazım bunların esneklik sayesinde olduğunu düşünüyorum veya kas kütlemin çok az olduğunu ve kendimi taşıyamayacağımı tahmin ediyorum. Ne yapmalıyım millet maymun gibi ordan oraya ben izliyorum
Zaten yeterli bacak kasım olduğunu da düşündüğüm halde smaç da vuramıyorum (2.80 potaya bile) zıplıyacak gibi oluyorum bir anda yerde kalıyorum
Düzenleme: Zaten topsuz potaya değiyorum fakat topla o yüksekliğin yarısına bile gidemiyorum.
Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Yakında fitness'e de başlayacağım