Esonic B75FEL Bipliyor

volkan okuş

Centipat
Daha fazla  
Anakart daha dün elime ulaştı ama sistem açıken 1 kere bip sesi geliyor, duruyor ve 2-3 dk sonra tekrar geliyor ama sesi dinlediğimde SSD'den geliyor gibi. SSD ile RAM arka arkaya sayılır, cok az mesafe var aralarında. Anakartın ortasına yaklaşınca SSD'den geliyorumş gibi ama SSD'ye yaklaş tığımda RAM'den mi yoksa SSD'den mi geliyor anlayamiyorum. Bazen de arka arkaya 3 4 kere bip sesi geliyor.

Anakart modeli;
Esonic B75FEL.

Aşağıda bip seslerine göre hata tanımı yer alıyor. Açılışta her sistem bipler bundan korkmayın fakat diğer bahsettiğiniz bip durumu ayrı. SSD'den geliyorsa SSD arızalı olabilir. Sistem açıkken ses tam olarak nereden geldiğini tespit etmelisiniz yoksa kesin bir şey söyleyemeyiz.

RAM anakartla uyumsuz.

RAM Kingston HyperX Fury 8 GB DDR3.

Ben dün gece RAM testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı SSD'nin kendi programı ile de SSD durumuna baktım orada da sıkıntı yok yani bu testler bip sesini açıklar mı bilmiyorum bu bip sesleri gelirken PC'de hiçbir kasma olmuyor ya da donma sadece ses gelip gidiyor bir de yeni anakartı taktıktan sonra bilgisayarın özelilker kısmında işlemci 3.20 GHz yazıyor yanında tekrar 3.19 yazıyor önceden böyle değildi anakarta bir sıkıntı olabilir mi? bir de bugün sadece 2 kere yaptı sabah 11'den beri açık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…