ESP32-Wroom-32U Wi-Fi Bluetooth geliştirme modülü ile ambiyans ışığı yapımı

Mr.Forest

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: i5-10400f
Ekran Kartı: Msi Geforce RTX3060 Ventus X3 12 Gb OC Anakart: Asus Prime H410M-A
Ram: 2x16 Hikvision Urien 32 Gb 3200 Mhz DDR4 CL16 Psu: Gametech Gtp-700 V2 700W 80+ Bronze Soğutucu: Snowman M200
Kasa: Gametech Fortes Mesh
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500 Gb
SSD: Western Digital Blue Sa510 1 Tb
Monitör: Samsung Odssey G3 165 Hz 1 Ms
Tv: Nordmende 42' Full HD LED Tv
Merhaba dostlar bu rehberin amacı pahalı olan ambiyans ışıklarının yanı sıra daha ucuz bir fiyata ve biraz da el emeğiyle evde kendi ambiyans ışığınızın yapımını anlatmaktır.
Almanız gereken malzemeler:
1) 1 adet ESP32 Wroom 32U Wi-Fi Bluetooth geliştirme modülü.
2) Monitörünün çevre uzunluğuna göre uzunlukta 5V adreslenebilir LED.
3) ESP32'yi bilgisayara bağlamak için 1 adet data özelliği bulunan Micro USB (eski tip Samsung) kablosu.

ESP ve LED arasında bağlantı yapabilmek için ihtiyacınız olacak malzemeler:
1) Mümkünse 3 adet 1 ucu dişi 1 ucu erkek jumper kablo (eğer masraf yapmak istemezseniz direk ESP'nin üzerine lehimleyebilirsiniz)
2) LED'lerden ESP'ye çekmek için 3 kanallı 0.50 kablo (piyasada kamera kablosu diye bulabilirsiniz)
3) Klasik lehim malzemeleri (havya, havya teli, lehim pastası)
4) Çift taraflı bant.

Yapayım aşamaları:
Adım 1: Ledlerinizi monitörünüzün arka kenarlarına düzgün bir şekilde döşeyin.
Uyarı: Şunu unutmayın ki ledlerinizi monitöre karşıdan bakarken saat yönünde olacak şekilde döşemelisiniz. İlk defa 5V LED'e lehim yapacaklar için bilgi LED üzerindeki okun düz kısmı sizin lehim yaptığınız kısma doğru bakmalıdır.

Adım 2: 5V LED'leri ESP32'nin ayaklarına.
Mavi-gnd (şarj soketi aşağıda kalacak şekilde sol en üstteki soket)
Turuncu-5v (şarj soketi aşağıda kalacak şekilde sağ en aşağıdaki soket)
Sarı-din (data) (şarj soketi aşağıda kalacak şekilde sol alttan 8. soket) olacak şekilde bağlayın.

Bağlantılarınızı yaptıktan sonra kablo uçlarını iyice lehimlediğinizden ve yalıtımlarını iyi yaptığınızdan emin olun.

Adım 3: ESP32 nizi data kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.

Adım 4: Wled install adresine gidin ve install'a tıklayın unutmayın ki bilgisayarınızda ESP32'nin driveri yok o yüzden install'a bastıktan sonra açılan sekme dışında bir yere basın "no port selected" yazısının gelmesini sağlayın. Ardından açılan sayfada bulunan 4. aşamadan ESP32'nizin chipine uygun olan driverı seçin (eğer aynı ESP32'yi kullanıyorsanız CP2102'yi seçin). Chipinizi seçtikten sonra açılan sayfadan ESP32 nizin driverını indirin, RAR dosyasını çıkarın ve Aygıt Yöneticisi'nden ESP32'ye sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir ➔ bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneğini seçin ardından çıkardığınız RAR dosyasını seçerek driverı kurun. Sonrasında install wled sayfasına geri dönün mevcut olan en son sürümü seçin ardından "plain" seçiliyken "install"a basın ve ESP32 nizin bağlı olduğu portu seçin ve indirmeyi başlatın. İndirme tamamlandıktan sonra Wi-Fi kurulumunuzu yapın. Sonrasında visit device'a basın ve ledinizin menüsüne girin. Ayarlar simgesine tıklayın ve "LED preferences" kısmına girin. LED outputs kısmının altında varsayılan olarak 30 yazılı olan LED sayınızı döşediğiniz LED miktarına eşit olacak şekilde girin ve kaydedin.

Adım 5: hyperion adresinden hyperionun son sürümünü indirin ve kurun (kurulumu bitirmeden önce hyperion'u Windows açılışında çalıştır özelliğini seçmeyi unutmayın).

Adım 6: Hyperion yazılımını kurduktan sonra menüsüne girebilmek için bilgisayarınızın sağ alttaki okunda bulunan gizli uygulamalardan hyperiona çift tıklayın ve menüye girin.

Adım 7: Hyperion menüsünde bulunan "konfigürasyon" menüsüne tıklayın, alt menüsünde bulunan LED donanımı seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada kontrolör tipini "wled" seçin. Keşfedilen cihazlar seçeneği varsayılan olarak seçilmemiş durumdadır, keşfedilen cihazlar kısmına tıklayın ve cihazınızı seçin (ismi wled ile başlamaktadır). Ardından önce "tanımlamak" seçeneğine sonrasında da "ayarları kaydet" seçeneğine basın ve ayarlarınızı kaydedin.

Adım 8: Ayarlarınızı kaydettikten sonra yine aynı yerde bulunan LED yerleşimi menüsüne girin. Klasik yerleşime tıklayın ve ekranın sağına, soluna, altına ve üstüne kaçar adet LED döşediğinizi girin. Eğer ki köşelere LED koymamış ve köşeleri LED'leri birbirine lehim ile bağlamak için kullanmışsanız gelişmiş ayarlar menüsünden "kenar boşluğu" yüzdesini değiştirerek ne kadar boşluk bıraktığınızı ayarlayabilir ve ledlerinizin daha senkronize çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ledlerinizin başlangıçını nereden başlattıysanız "giriş pozisyonu" kısmında bulunan rakamları değiştirerek ledlerinizin ilk giriş noktasını ayarlayabilirsiniz.

Adım 9: Hyperionun ana menüsünde bulunan "yakalama donanımı" menüsüne girin. "ekran görüntüsü" yazan kısmın tikini etkinleştirin. "cihaz keşfedildi" kısmından "qt" yi seçin. Giriş kısmından yapmış olduğunuz ekranı seçin ve ayarları kaydedin.

Tebrikler artık ucuz fiyatlı ama kaliteli hissiyatlı bir ambiyans ışığına sahipsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…