Espresso kahve makinesi önerisi

GAMOLA

Centipat
Daha fazla  
Espresso kahve makinesi almak istiyorum (normal de granür kahve içiyorum) aslında Nespresso almak istiyordum ama kapsül fiyatları çok pahalı vs dediler, ben de tadına hiç bakmadığım için ne alsam bilemedim, kapsüllerde bayat tat var mı ve tadı güzel mi? Ya da her yerde karacanın kahve koymalı modelini görüyorum o tarz bir şey mi almalıyım bilmiyorum. Bilginiz varsa yazar mısınız?

Kapsüller tat olarak o kadar güzel değil hele nespresso yerine trendyoldaki daha ucuz alternatifleri alırsan daha da kötü oluyor. Çekirdek kahve koyduğun otomatik makineler daha iyi. Ben phillips kullanıyordum memnundum. Diğer firmaların da tam otomatik makineleri aşırı benzer zaten hatırladığım kadarıyla aynı mekanizmayı kullanıyor çoğu firma.

Ev için alabileceğiniz 3 çeşit espresso makinesi var, tam otomatik, yarı otomatik bir de kapsüllü olanlar.

Yarı otomatik makinelere kahve çekirdeğini ve suyu siz eklersiniz, makine de size espresso verir. Makinenin yanındaki buhar çubuğu ve makineden aldığınız espresso ile neredeyse bütün espresso bazlı içecekleri (latte, cappucino, flat white, americano vs.) yapabilirsiniz. Tabi yarı otomatik makinelerde yapmak istediğiniz içeceğe göre espressonuzu kendiniz ayarlamnız, sütünüzü kendiniz köpürtmeniz gerekiyor. Fotoğraftakine benzer olan makineler yarı otomatiktir.

Tam otomatik makinelerde ise, yine kahveyi ve suyu siz ekliyorsunuz, ayrıca makinenin kendi süt köpürtücüsü varsa sütü de siz ekliyorsunuz. Makinenin üzerindeki arayüzden istediğiniz içeceği seçiyorsunuz. Seçtiğiniz içeceğe göre makine espressoyu kendisi demliyor, sütü de kendisi köpürtüyor.

Kapsüllü makinelerde makineye sadece su eklemeniz gerekiyor. Kapsülü haznesine koyduğunuz zaman makine espressoyu kendisi demliyor. Çoğu kapsüllü makinede süt köpürtücü olmadığı için sütü de kendiniz köpürtmeniz gerekiyor. Nespresso'nun bazı makinelerinde süt köpürtücü var ama fiyatlarının gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Kapsülde satılan kahveler, yarı otomatik veya tam otomatik kahve makinesine koyabileceğiniz çekirdek kahvelerle kıyaslayınca çok kalitesiz kalıyor. Tam veya yarı otomatik makinelerde istediniz çekirdeği alıp farklı tatlar deneme imkanınız var.

Benim tavsiyem, eğer kahve ile haşır neşir olup farklı reçeteler, farklı tarifler denemek istiyorsanız yarı otomatik makine almanız. Yok ben tuşa basayım makinem bana güzel bir kahve yapsın, her şeyi kendi halletsin diyorsanız tam otomatik makine almanız. Kapsüllü makine önermem.

Bilgi değil sadece tahmin. O kapsüllerin ağzı kapalı oluyor zaten yani kahvenin bayatlama ihtimali yok diye düşünüyorum. Ama her zaman için öğütücüsü olan modeller daha iyi bence.

Eski çalıştığım yerdeki makinede çekirdek haznesi vardı. Taze öğütüp yapınca tadı baya iyi oluyordu. Pek kahve gurmesi sayılmam ama bana lezzetli geliyordu.

Keşke kullandıkları makine ve çekirdeğin resmini çekseydim, şimdi işe yarardı.

Tam otomatik Delonghi'ye sahibim gayet memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…