Bana kalırsa Bütçe 2300TL civarındaysa hiç gerek yok. O bütçedeki bir sıvı soğutmadan fayda geleceğini sanmıyorum.Merhaba, kasam Corsair Carbide Spec 04, biraz dar bir kasa. 135mm hava soğutma takılı ama hem kablolar hem yükseklik olarak biraz sıkışıyor içerisi. 240mm sıvı soğutma alsam - estetik ve yer açılması açısından - iş görür mü ? R5 5600 var. 1.800 - 2.300 TL arasında bir sıvı soğutma kalitesiz mi olur? Önerebileceğiniz bir sıvı soğutma var mıdır? Anakartım MSI B350M Gaming Pro, yani ne uyar ne uymaz bilmiyorum. Hemen almayacağım ama alırsam üstteki 240mm fan bölmesine takarım. Kasamda kablolama çok kötü ve PSU kabloları biraz kısa kalıyor. İçinde gelen VS600 var hâlâ.
Ondan önce:
PSU değişeceğim ve 1 adet fan ekleyeceğim sisteme.
Geçen günlerde 360mm Havit sıvı soğutma görmüştüm. Kalitesi nasıl bilmiyorum ondan merak ettim.Bütçe 2300TL civarındaysa hiç gerek yok bence. O bütçedeki bir sıvı soğutmadan fayda geleceğini sanmıyorum.
Kablolama yapabilsem almayacağım da hocam kasa kablolardan dolayı adamakıllı hava almıyor. Nereye kablo sıkıştırsam ya PSU kablosu yetmiyor ya başka bir problem.Bana kalırsa Bütçe 2300TL civarındaysa hiç gerek yok. O bütçedeki bir sıvı soğutmadan fayda geleceğini sanmıyorum.
Eğer alacağım zaman yine bulabilirsem bu ürünü ve bütçem çıkmazsa, alacağım hocam sağ ol. Üstte bahsettiğim Arctic ve Dark fan karşılaştırmasından öneriniz var mı? Yarın tekrar kablolama için göz atacağım ama çoğaltıcıyla fan almam şart gibi duruyor.@Shinsai, bu soğutucuya kefil olurum, en iyi 240 mm soğutuculardan, tek sıkıntı radyatörü kalın, sığmama durumu olabilir, fanla beraber 65 mm yapıyor.
Enermax LIQMAXFLO ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu (ELC-LMF240T-ARGB) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Fan hızı 3.000 rpm’ye kadar çıkan VRM FANI daha iyi hava akışı sağlar. CPU’yu çevreleyen bileşenlerin sıcaklıklarını etkili bir şekilde düşürmek için, özellikle hız aşırtma senaryolarında.www.gaming.gen.tr
Tek Arctic'i mi alayım yani (1 adet)?@Shinsai, Tx kaliteli bir fan değil, dönüyor işte, pek iş yapmaz.
Tek Arctic'i mi alayım yani (1 adet)?
TX fandan iki adet var halihazırda. Intake olarak Arctic'i koysam iş görür gibi.
Belki 2 tane alırım ondan hocam. Teşekkürler...Arctic tek başına daha performanslı olur.
Belki 2 tane alırım ondan hocam. Teşekkürler...
Şununla birlikte.