Doğada yaşasak ve bir aslan bizi yemeye gelse "Dur kardeşim yeme beni katil olursun bak." mı diyeceksin? Takılma aslan bulursan aslan ye, kaplan bulursan kaplan, keçi bulursan keçi et olsunda.
Bugün tüm arkadaşlar mideleriyle düşünmekte. Az önce de "ot yemek cinayet midir" diyen bir arkadaş vardı. Bunun alt tarafında da "yemek yemeyi sevmiyorum" diye bir konuya rast geldim. Öncelikle güzel Allah'ımdan herkese akıl fikir diliyorum. Ardından et yemeyek ot yemeyek, "n'apak ölek mi" diyorum. Değerli feylesof bey, bir kurbağa yaşamak için sinek, böcek, örümcek gibi bizim yiyemeyeceğimiz şeyleri yemek zorundadır. Her ne kadar aklınız ermese de insanda yaşaması için besin zincirinde bulunan diğer parçalardan beslenmek zorundadır. Bir kaplan bir ceylanı avlasa cinayet olmadığı gibi insanın da kendini doyuracak kadar av yapması uygundur. Fazlası besin zincirinde bozulmaya yol açacağından kaçınılmalıdır. Vegan veya vejetaryen insanlar sadece kendilerini daha iyi hissetmek, gerektiğinde muhabbet açmak ve bir inancı olduğunu belirtmek için vegan veya vejateryen olmaktadırlar. Örneğin ateistlerde veganlık daha fazla görülmekte. Bunun nedeni insanın bir şeylere inanmaya ihtiyacı olmalıdır. Her ateist kalbinde ya varsa diye tırsmakta. Ama burada gelip nara atmak kolay. Son olarak bunlar benim düşüncelerim. Bence teknoloji forumuna gelip boş yapmadan önce bir daha düşünün.