Veganlar peynir de yemiyor
O zaman bitkilerde canlı onları niye yiyelim? En iyisi hiç bir şey yemeyip açlıktan geberelim dimi.
Bir elinde köpek kedi veya kuzu hangisini tercih ediyorsan diğer elinde bir salatalık var. Sana hangisi daha canlı geliyor? Hangisini kesmekten rahatsız olmayacaksın? yada bir ağacın meyvesini yemek ile o ağacı yok etmiş olmuyorsunuz.
Bitkilerin sinir sistemi olmadığını biliyoruz. Bizler hayvanlara bile empati kuramayan bir devirde yaşıyoruz ama bitkilerin canı olduğundan bahsediyoruz. Buna sebep bitkilerin canı olduğunu düşünmemiz değil alıştığımız şeyleri bırakmak istemeyişimizin altında yatan bahaneler. Bunu da anlayabiliyorum.
Ancak insanlar beslenme dışındaki alanlarda da hayvanların haklarını gözetmedikleri için hayvanseverliklerinin içinin ne kadar boş olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Yani tamamen kendi çıkarlarımız için hayvanları kullandığımız bir dünyada yaşıyoruz. Onları seviyor olmamızın altında yatan sebep ise onları kullanıyor olmamız.
Bu arada bitkileri canlı gören birisi yaşamaya mecbur olarak daha az bitkiyi öldürmek için yine bitki tüketmek zorunda. Çünkü hayvan yediğimizde kat be kat daha çok bitkiyi yok etmiş oluyoruz. Bu durumda hepsini canlı gören birisi daha az canlıyı öldürmeyi seçmelidir. Ama tabi niyet bu değil.
Kimse bana insanın hayvanlara yaptığı her şeyi doğanın kanunu bu kardeşim güçlü zayıfı ezer kardeşim diye açıklayamaz. Bu tamamen bir saçmalık olur. Birincisi doğanın kanunu nedir gerçekten ona göre mi yaşıyoruz? İkincisi güçlü zayıfı eder diyecek kadar ilkel çağlarda mı yaşıyoruz? Nerede kaldı insanlık, vicdan yada hayvan sevgisi? Hani herkes hayvansever ya.
İnsanların bu konularda hiç düşünmediklerini verdikleri cevaplardan çok net görebiliyorum. Bunun sebebi ise öyle görüp öyle büyütülmüş olmak ve sorgulamadan uzaklaşmamız. Geldiği gibi yaşıyor olmamız.
Doğa kanunu, düzenin işleyebilmesi için bu gerekli, ayrıca bir gün et yemeyi tamamen bıraktığınızda ve biraz zaman geçtikten sonra, Technopat da "Ayağım kırıldı ve 70 gün oldu, ama hala iyileşmedi" diye konu açarsanız kastettiğim şeyi anlarsınız.
Hangi doğa kanunu hangi düzen? Yaşadığımız dönemi doğanın kanunu olarak dile getirmekten aşırı uzak durumdayız. Kimse de o düşünceyle yaşamıyor zaten.
Evet bütün vejetaryenlerin ayağı kırılıp geçmiyor değil mi
Sıradan insanları geçtim. Farklı dallarda başarılı olmuş bir çok sporcu var. Sizce onların kemikleri çok mu zayıf? yada gizlice yiyorlardır belki
yada sürekli takviye ve kimyasal mı alıyorlar?
Great Vegan Athletes - Vegans Thriving. Elite Vegan Athletes
www.greatveganathletes.com
Hatta strongman olan da var