Et yemek cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canlıların birbirini öldürerek hayatta kalması bir döngüdür.
Büyük balık küçük balığı yer. Bu her zaman böyledir ve böyle kalacak.

Metnini tam okumadım üşendim attığın videodan da haklılığın var ben de karşıyım canlının eğlence aracı olmasına, doğaya salınması üremesi neslinin tükenmemesi lazım bildiğimiz üzere ekosistemi ayakta tutan onlar lakin ben senin yerine de et yerim guzum et yememek modernlik değil sen her et yiyeni kızıyorsan, kurban bayramını linçliyorsan keyfine vuran avcılara, balıkçılara vs. sesin onlara daha alçak çıkıyorsa burada bi sıkıntı vardır. Doğada en üstün varlıklar biziz bazı insanlar da ihtiyacımız olanı almak yerine hayvanları köle yapma peşindeler. Taş devrinde olsaydık aslanı benim karşıma koysaydın eğer alt edecektim çünkü o zaman hayatta kalma becerimiz vardı. Şuan ki teknoloji ile de her şeye zarar verdiğini de bilmiyorsun galiba artık insanın yaptığı üretimle yavaş yavaş öldürüyoruz. Bir de türümüzdeki uyanıklar var yapay eti yaygınlaştırmaya çalışan bunun için de hayvanları katleden gerçi sen yapay eti destekliyorsundur saf hepimizin rahat, mutlu yaşayacağımızı düşünüyorsan dünyada kalbin çok temizmiş. Gerçi ben hayvanlarla yaşamak isterdim doğada tarzan gibi ama 8 milyar insan onun yerine metropolleşmek istiyor.

Konunun felsefik boyutu o zaten. Olası bir evrimde insandan daha zeki bir varlık besin zincirinin en üst basamağına yerleşirse insanları koyun-keçi gibi besleyip kebap yapmaya haklı mıdır?
Haklıdır gayet, güçlü olan güçsüz olanı eziyor doğada.

Haklıdır gayet, güçlü olan güçsüz olanı eziyor doğada.
Onun gözünden haklıdır elbette. Fakat siz o çiftlikte ( şu anki aklınızla ) kesilmeyi bekleyen mallardan biri olsanız hak verir miydiniz? Mal = kesimlik hayvan, hakaret olarak algılanmasın.

Adam kaynakların tükenmesinden bahsediyor. Sanırım zoraki vegan olmuş. Güzel oyuncu, oscar töreninde bile oynuyor olabilir. Severim kendisini ister vegan ister vejetaryen olsun. Sende istediğini yiyebilirsin. Keza bizde. Bunu diretmeyi algılayamıyorum. İnekler kesilip yenilmiyor diyelim.(bu gözle bakalım)bu sefer kısırlaştırılmaları gerekecek ya da senin tercih ettiğin besinleri yiyip talan edecekler. Bu sefer ineği kesip bitkilerini yemeğe devam edebilirsin. Her şeyden dengeli tüketilmezse bu sefer bitkiler kalmayacak. Çünkü güneş'in bile zamanla etkisinin azaldığı söyleniyor ya da ozon delindiği için ışınlar daha fazla giriyor ve bu bitki oluşumunu kötü etkileyebilir(zamanla).bitkiler kalmazsa inekler yetişmez. İnekler yetişmezse biz katiller aç kalırız. En sonunda seni yemeyelim dikkat et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…