Herkese merhaba, arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde bir sorun yaşadım ve çözümünü sizlere danışmak istiyorum. Bir faydası olacak mıdır bilmiyorum ama Windows 10 kullanıyorum ve sistemim güncel, her neyse. Bilgisayarım lan kablosu ile modeme bağlı, bilgisayarımın girişi de modemin girişleri de çalışır durumda. Telefonlar Wi-Fi'ya kusursuz bir şekilde bağlanabiliyor, TV'de de internet çalışıyor. Bunlara karşın Windows'un ağ kısmında ismi "Ethernet 2" olan kablolu ağım hem tanımlanmayan ağ olarak gözüküyor ve internete erişim sağlayamıyorum. Sorun gidericiyi kullandığım zaman "Ethernet 2 geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" hatası ile karşılaşıyorum. İnternette farklı yollar araştırdım ama bir türlü çözüm bulamadım sizlerden yardım bekliyorum.
not: Modeme aç-kapa ya da reset uyguladığımda bağlantı geliyor ama bilgisayarı kapatıp açtığımda bağlantı tekrardan gitmiş oluyor.
Denediğim yöntemler ise şu şekilde:
IPv4 ataması yapmak, DNS ataması yapmak, IP'yı elle atama yapmak, Hizmetler'den Ssdp'yi otomatiğe almak, CMD üzerinden flushdns vb. komutları kullanmak, anakartımın ağ bağdaştırıcısını silip tekrar kurmak, Complete ınternet repair programını kullanmak, modemin bütün lan girişlerine tek tek lan kablosunu denemek, teknik destek ile iletişime geçmek (sorunun kendilerinden ya da modemden kaynaklı olmayacaklarını söylediler hangi marka olduğunu tahmin etmişsinizdir) ve onların modeme reset atması.
not: Modeme aç-kapa ya da reset uyguladığımda bağlantı geliyor ama bilgisayarı kapatıp açtığımda bağlantı tekrardan gitmiş oluyor.
Denediğim yöntemler ise şu şekilde:
IPv4 ataması yapmak, DNS ataması yapmak, IP'yı elle atama yapmak, Hizmetler'den Ssdp'yi otomatiğe almak, CMD üzerinden flushdns vb. komutları kullanmak, anakartımın ağ bağdaştırıcısını silip tekrar kurmak, Complete ınternet repair programını kullanmak, modemin bütün lan girişlerine tek tek lan kablosunu denemek, teknik destek ile iletişime geçmek (sorunun kendilerinden ya da modemden kaynaklı olmayacaklarını söylediler hangi marka olduğunu tahmin etmişsinizdir) ve onların modeme reset atması.