Ethernet bağlantı gidip geliyor

CrazyShoot

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi PC'me Ethernet kablosu taktım. Mesela bazen tüm gün internet gitmiyor ama bazen 30 saniye sonra internet bağlantısı kesiliyor kasaya bakıyorum normalde ışık yanar bağlantı olduğunda bağlantı gidince ışıkta gidiyor. Sonra kabloyu çıkarıp geri takıyorum ışıkta geliyor bağlantıda. Bağdaştırıcı ayarlarından birkaç bir şey yaptım kabloda yepyeni yeni aldım 2 gün önce porttada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum benden önce abim başka bir kabloyla kullanıyordu hiç gitmiyordu.
Şimdiden sağ olun devrik cümle yazdıysam.
Windows 11
Ayrıca lan driverini ve chipset driverininde en güncelini kurdum.

Son düzenleme:
Klipsli jak bağlantısında bağlandığı kasa ethernet portu veya Wireless modemde port bağlantısında gevşeklikler olduğunda internet de bu durumda servis sağlayıcı hatlardan bağımsız kesiliyor. Klipsli jak ucu takıldığı yerde elle temasta sallanıyorsa veya arada boşluk varsa araya (jak-port bağlantısında) çok ince bir tornavida ucuyla küçük bir parça pamuk sıkıştırın, bu uygulama aradaki boşluk ve kötü temasları kaldırıp çok işe yarıyor.

Donanımdaki kötü arayüz temasları dışında bazen merkezi yollardan internet servis sağlayıcısından kaynaklı nedenlerle de istenmeden bu bağlantılar kopuyor. Bunun oluşma nedenleri fazladır, örneğin kullandığınız internet hızı eğer o mevcut hat için olması gerekenden çok yüksek ise bu kopmalar o zaman da olabiliyor. Mevcut internet alt yapısına uygun seçilmeyen download/upload hızları veya bpms hızları hattın mevcut alt yapısına göre çok yüksekse internet alt yapınıza bağlı olarak o zamanda da kopmalar sıkça görülebiliyor.

Umarım sadece o anki bölgesel servis sağlayıcısı sorunu olup o anda bundan internet servis sağlayıcısı sorumludur. Aksi durumda internet alt yapınıza uygun yeni internet paket hızlarını seçmeniz sürekli kopmaların olmaması açısından daha iyi olabilir. Kolay gelsin.

Dediğiniz gibi internet paketiyle alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz uygulamada anladığım ethernet kablosunu elimle ellediğimde sallanıyorsa boşluk var ve ben küçük birşey sıkıştırmalıyım değil mi?

Evet, ayni söylediğiniz şekilde boşluk bulunuyorsa ve siz de elle bu boşluk olan yeri küçük bir pamukla boşluğu tıkarsanız eğer kopma bu yüzden oluyorsa kopma sorunu bitmiş olur.

En kötü senaryo ise (yukarıda kopma nedenlerinden birinde size yazmayı unutmuştum) modem ışıkları normal yandığı halde modemin içten arızasıyla nedensiz hat kopması şeklidir. Bu durumda modemin yenisiyle değiştirilmesi gerekebilir. Ancak çok uzun süredir kullanılan eski modemlerde bu durum olabilir, modem çok yeni ise bu olasılığın olma ihtimali % 0 'dır. Bir ADSL modemde bu durum başıma gelmişti. Kolay gelsin.

Bu arada sorunu gayet basit bir şekilde çözdüm.Bazen detaylıca çözüm aramak yerine en basit şeylere göz gezdirmek faydalı olabiliyor.Ethernetin modeme girdiği kablonun başını 360 derece çevirdim kabloyu tutarak ve bunu yaptığımdan beri sorunla karşılaşmadım. Sorunu yaşan arkadaşlara da bunu denemesini öneririm.

Konu çözülmüştür , iyi forumlar

Adminler son cevabımı çözüm olarak işaretleyip konuyu kapatabilir misiniz acaba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…