Ethernet bağlantılarını paylaşmak için dönüştürücü var mıdır?

Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta durumu çok izah edemedim ancak durum şu:

Modemimiz salonda. Benim odama bayağı uzak olduğu için bilgisayarıma 10 metrelik Ethernet kablosu çektirdim. Şimdi bir de PS5 aldım. PS5'e de Ethernet bağlantısı yapmak istiyorum ancak 2. bir 10 metre kablo daha alamam. Bu yüzden şöyle bir cihaz arıyorum:

3 tane girişi olsun. Solda tek sağda iki giriş. Soldaki girişe 10 metrelik kablonun bir ucunu takacağım. Sağdaki 2 girişe de biri bilgisayara diğeri PS5'e takmak için 2 tane kablo. Yani amacım aslında tek Ethernet kablosuyla interneti dağıtmak. Böyle bir cihaz var mıdır?

Kusura bakmayın çok uzun oldu ama umarım karmaşık olmamıştır :D

Not: İnternetten biraz araştırma yaptım. Ethernet switch denilen bir alet buldum. Bu tür bir alet işime yarar mı?

Son düzenleme:
Arkadaşlar başlıkta durumu çok izah edemedim ancak durum şu:

Modemimiz salonda. Benim odama bayağı uzak olduğu için bilgisayarıma 10 metrelik Ethernet kablosu çektirdim. Şimdi bir de PS5 aldım. PS5'e de Ethernet bağlantısı yapmak istiyorum ancak 2. bir 10 metre kablo daha alamam. Bu yüzden şöyle bir cihaz arıyorum:

3 tane girişi olsun. Solda tek sağda iki giriş. Soldaki girişe 10 metrelik kablonun bir ucunu takacağım. Sağdaki 2 girişe de biri bilgisayara diğeri PS5'e takmak için 2 tane kablo. Yani amacım aslında tek Ethernet kablosuyla interneti dağıtmak. Böyle bir cihaz var mıdır?

Kusura bakmayın çok uzun oldu ama umarım karmaşık olmamıştır :D

Not: İnternetten biraz araştırma yaptım. Ethernet switch denilen bir alet buldum. Bu tür bir alet işime yarar mı?

Rotuer alabilirsiniz. Bir modem gibi düşünün. Modemden Router'a kablo çekersiniz. Router dağıtır hem Wi-Fi olarak hem de Ethernet girişi olur oradanda verirsiniz interneti.

evet hocam alabilirsiniz o aleti

Önerilen Ethernet Switch Modelleri:​

• TP-Link TL-SF1005D: 5 portlu hızlı Ethernet switch.
  • Netgear GS305: 5 portlu Gigabit Ethernet switch.
  • D-Link DES-1005A: 5 portlu hızlı Ethernet switch.
Bu Ethernet switch modelleri uygun fiyatlıdır ve ev ağları için idealdir.

Kurulum Notları:​

• Güç Kaynağı: Ethernet switch'in çalışması için genellikle bir güç kaynağına ihtiyacı vardır. Kutu içeriğinde gelen adaptörle elektrik prizine bağlamayı unutmayın.
  • Kablo Kalitesi: Kısa Ethernet kablolarınızın kaliteli olduğundan emin olun, Cat5e veya Cat6 kabloları tercih edin.
Bu çözüm, mevcut internet bağlantınızı bilgisayarınız ve PS5'iniz arasında etkin bir şekilde paylaştırmanızı sağlayacaktır. Kurulum oldukça basittir ve ağ bağlantınızın stabilitesini artıracaktır.İyi forumlar istersen basit bir şematik atabilirim :)

Evet hocam alabilirsiniz o aleti.

önerilen Ethernet switch modelleri:​

• TP-Link TL-SF1005D: 5 portlu hızlı Ethernet switch.
  • netgear GS305: 5 portlu gigabit Ethernet switch.
  • D-Link DES-1005a: 5 portlu hızlı Ethernet switch.
Bu Ethernet switch modelleri uygun fiyatlıdır ve ev ağları için idealdir.

kurulum notları:​

• güç kaynağı: Ethernet Switch'in çalışması için genellikle bir güç kaynağına ihtiyacı vardır. Kutu içeriğinde gelen adaptörle elektrik prizine bağlamayı unutmayın.
  • kablo kalitesi: Kısa Ethernet kablolarınızın kaliteli olduğundan emin olun, CAT5e veya CAT6 kabloları tercih edin.
Bu çözüm, mevcut internet bağlantınızı bilgisayarınız ve PS5'iniz arasında etkin bir şekilde paylaştırmanızı sağlayacaktır. Kurulum oldukça basittir ve ağ bağlantınızın stabilitesini artıracaktır. İyi sosyaller istersen basit bir şematik atabilirim :)

TP-Link olan bayağı uygun ve alanların memnun kaldığı bir ürün galiba ama nasıl çalıştığını tam anlamadım. Modemden gelen kablo nereye takılmalı? Diğer 2 kablo nereye takılmalı hocam?

Şöyle hocam, 1 portuna modemden gelen Ethernet kablosunu, diğerlerine de PS5 veya bilgisayar ise onları takacaksınız.

1 portu dediğiniz 1. porttan mı bahsediyorsunuz? Yani 1.porta takılan kablo dağıtıcı kablo mu oluyor?

Hocam bu üründe şunları anlamadım:
Modemden gelen kabloyu nereye takmamız gerekiyor?
Diğer 2 kabloyu nereye takmam gerekiyor?
hocam basit bir şema çiziyim

(Modem) ---- (10m Ethernet Kablosu) ---- (Ethernet Switch)
| |
-------------------------------------------- | | ---------------------------------------- ---
- ------------------------------------------- (cihazınız) (cihazınız)

pek olmadı ama bu şekilde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı