Ethernet bağlantısı gidip geliyor

sevimlikus

Decapat
Daha fazla  
Selam. 2-3 senedir laptopumda ara sıra yaşadığım bir problemi çözmek istiyorum. Dünya işareti geliyor 1-2 saniye sonra tekrar bağlanıyor. Can sıkıcı bir durum. Ethernet kablosu sağlam modem sağlam başka PC'de olmuyor bu sorun.
Eski bir ADSL modemi router gibi kullanıp başka kablo ile bağladım. 6 aydır böyle sorunsuz kullandım sonra tekrar bu sorun hortladı. 2 defa format attım yine aynı sorun. Farklı sürücüler denedim yine aynı. ASUS X550VX modelini kullanmaktayım. Wi-Fi ile idare edeyim dedim, Ethernet bağlantısı gibi stabil bir performansı yok özellikle oyunlarda pek iyi olmuyor. Ani ping artışı olmuyor yani internet iyi durumda fakat kopup gelmesi işleri aksatıyor. İki kabloda CAT 5e. Bir tane Switch alsam bağlasam düzelir mi acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Ethernet bağdaştırıcısı Realtek.

Ethernet girişin sıkıntılı olabilir. Dönüştürücü kullanabilirsin. USB Ethernet kartları satılıyor. 100MBps ye kadar işini görür.
Bir tane usb ethernet adaptör aldım hocam. Her şey çok güzel internet çalışıyor. İndirme 5mbps'a düştü. İndirme yapacağım zaman wi'fi kullanıcaz artık biraz idare edeceğim.

Yok arada bir adsl modem attım demiştiniz.
İki kablo arası adsl modem koydum işte. Sonrasında modem arayüzünden dhcp serverını kapattım öyle kullandım. Kablolar sorunsuz hocam.

Ethernet kablosu sağlam diyorsun hocam ama olmayabilir de maddi açıdsn rahatsan yrni kablo alabilirsin.
Başka pc'de kullandım sorunsuz hocam.

Bir tane usb ethernet adaptör aldım hocam. Her şey çok güzel internet çalışıyor. İndirme 5mbps'a düştü. İndirme yapacağım zaman wi'fi kullanıcaz artık biraz idare edeceğim.

İki kablo arası adsl modem koydum işte. Sonrasında modem arayüzünden dhcp serverını kapattım öyle kullandım. Kablolar sorunsuz hocam.

Başka pc'de kullandım sorunsuz hocam.
Hala anlayabilmiş değilim. Sizin evdeki modemden direk masaüstü ve laptopa kablo çekmediniz mi? Araya niye tekrar bir cihaz koydunuz?

Hala anlayabilmiş değilim. Sizin evdeki modemden direk masaüstü ve laptopa kablo çekmediniz mi? Araya niye tekrar bir cihaz koydunuz?
Hocam çaresizlikten araya başka bir cihaz koyup başka bir kablo ile laptopa internet aktarmak istedim. Bir süre öyle sorunsuz çalıştı fakat arada bulunan router görevini üstelenen adsl modem çok dandik olduğu için internet ayarlarını yaptığımız arayüzü kitlendi ve sürekli reset atmak durumunda kaldım en sonunda bozuldu mu ne oldu bilmiyorum sağlıklı çalışmıyor. Mecburen asıl kullandığım docis modemden direkt kablo ile kullanmaya başladım yine fakat ethernet sorunu devam ediyor. Bir tane ethernet usb 2.0 adaptör aldum ama çok dandik bir şey onunla idare ediyorum kısıtlı indirme hızıyla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı