Ethernet bağlantısı ile internet hızı artırılır mı?

ByEmre27

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, Superonline paketimi şu an geçerli olan kampanya ile hızımı yükselttim ve 1000 Mbps hıza çıkardım. Hem modemim hem de bağlantı sağladığım Ethernet kablosu hızı kullanmama yetecek kadar güçlü. Şimdi sorunuma geleyim, telefonumda hız testi yaptığım zaman 850 950 Mbps alıyorum. Ama bilgisayarda hız testi yapınca Max 95 Mbps hız alıyorum. Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet kablomun bağlantısı olan "Realtek PCI-e GBE Family Controller" kısmından birkaç ayar yaptım bildiklerimi ama hız çok yükselmedi. İnternette de çok fazla veri yok, Türkçe veri yok diyelim kısaca. Sürücülerim de güncel, program indirmeden nasıl bir yol izleyebilirim?

Enerji tasarruflu Ethernet etkinleştirildi yazıyordu, onu kapattım. Bir de hız & ikili kısmında 1.0 Gbps tam ikili yaptım. Böylelikle hızım az da olsa arttı.

Local Ethernet bağlantı hızınız 100 büyük ihtimal. Kablonuz CAT kaç?

Local Ethernet bağlantı hızınız 100 büyük ihtimal. Kablonuz CAT kaç.

CAT 7 kullanıyorum.

Evet sorunu çözdüm. Eğer benim gibi sorun yaşayan olursa diye kısaca şu adımları izlesinler.
Önce modemden gelen kablo CAT 6 ve üzeri olması lazım 1000 Mbps hız almak için.
2. olarak yine olmuyorsa anakartın lan portu 1 Gbps lan destekliyor mu onu öğrenmeleri gerek anakartın üretici sitesine girip bakabilirler teknik özelliklerinden destekliyor ise driverini kurmaları lazım.
3. modem üzerinde takılı olan Ethernet kablosunu hangi lan portuna bağlıysa boş diğer porta takmalı boş yoksa dolular ile yer değiştirsin.
4. Aygıt Yöneticisi'nden ağ başdaştırıcısı>realtek PCI-e GBE Family Controller kısmından önce enerji tasarruflu Ethernet'i devre dışı bırakın. Sonra hız & ikili kısmından 1.0 Gbps tam ikili yi seçmeleri lazım ve son olarak wol & kapatma bağlantı hızı bunu yapmasanızda olur ama önce tasarruf ve hız ikiliyi deneyin olmazsa bunu da yavaşlatma değil olanı seçin.
Ben sorunumu bu yolları izleyerek çözdüm ve şu anda bilgisayarımda bile 1000 Mbps hız alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…