Ethernet bağlı gözüküyor ama bağlanmıyor

krmcn43

Decapat
Arkadaşlar merhaba, Ethernet kablosu ile internete bağlanamıyorum. Bağlandı gösteriyor ama yine de bağlanmıyor ve lag yapmaya başladı. Araştırma yaptım ama pek faydalı bilgi bulamadım. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü kaynaklı da olabilir. Sitesinden indirip deneyin. LAN sürücüsünü.

Otomatik IP alıyor.

IP almış mı baktınız mı? DNS değiştirip de deneyebilirsiniz.

Kabloda herhangi bir problem yok başka laptop da çalışıyor. Kendi laptopuma bağlandığımda ise Ethernet'i girişi var ve bağlandı gösteriyor.(girişinde herhangi bir problem olsa zaten laptop bunu görmezdi.) Türk Telekom'u konu ile ilgili aradığımda beyefendi yüksek ihtimalle bilgisayarınız bozuk bir bilgisayarcıya gösterebilirsiniz dedi :)

Adsız.png
Driverleri güncelledim evdeki diğer laptop da sıkıntısız bir şekilde çalışıyor ama Ethernet'i kendi laptopuma taktığım zaman belli 1 dk dan sonra ve CS:GO oyununa girdikten sonra hem Ethernet bağlantısı hem de Wi-Fi bağlantısı kesiliyor (evdeki tüm cihazlar dahil).30-40 saniye sonra ise tekrar internet Wi-Fi olarak geri geliyor. Lütfen bilen birileri varsa yardımcı olsun

Son düzenleme:
O zaman modemde sıkıntı olabilir.

Ne gibi bir sıkıntı hocam? Benim düşüncem DNS veya IP almada sıkıntı olabilir. Çünkü Ethernet'i bağladıktan 1-2 dk içinde internet kesiliyor modem internet ışığı sönüyor Ethernet'i çıkarttığımda ise 30*40 sn içinde internet tekrar aktif oluyor?
@Recep Baltaş sizin bir öneriniz veya düşünceniz var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı