Ethernet CAT3 portundan bilgisayara internet çekilebilir mi?

bjannenn

Femtopat

Arkadaşlar selamlar, daha önce konu açmıştım fakat biraz daha araştırınca iyice kafam karıştı. Odamda altında CAT3 yazan bir port var. Ben bu porttan Ethernet kablosuyla masaüstü bilgisayara internet çekebilir miyim?

Hali hazırdaki haliyle hayır kullanamazsın.
Onun içindeki kablonun türünü öğrenmelisin cat5 ve üstü ise 100mbps taşır daha sonra kablonun diğer ucunu bulup modemine takmalısın. Cat3 yazan portu rj45 olan bir keystone ile değiştirmelisin. Bu söylediklerimin hepsini yaparsan kullanabilirsin.

Yani içindeki kablo cat5 ve üstü, port cat 3 olabilir onu mu demek istedin hocam? Bu arada 2016 yapımı bir sitede oturuyorum, sizce CAT3 kablo kullanmış olabilirler mi? Bir de cat3 ve cat5 kablonun farkı nedir sökünce nasıl anlayacağım?

Sırasıyla söylediklerimi yapın öyleyse yardımcı olayım. Kablonun üstünde türü yazar şanslıysanız prizin içindeki kısımda kalmıştır yazı. Daha sonra bu kablonun diğer ucunun nerede olduğunu bulmanız gerek. Odadaki buatlarda olabilir ya da direk sigorta kutunuzun oraya gidiyor olabilir elektrik kablolarına temas etmeden bulmaya çalışın. Resimlerle desteklerseniz yardımcı olabiliriz.

Hocam biraz geç yazıyorum kusura bakmayın, kablonun üstünde herhangi bir şey yazmıyor. Kablonun diğer ucu nerede derken ne kast ettiniz anlayamadım.

Eki Görüntüle 2538667Hocam biraz geç yazıyorum kusura bakmayın, kablonun üstünde herhangi bir şey yazmıyor. Kablonun diğer ucu nerede derken ne kast ettiniz anlayamadım.
Her kablonun 2 (iki) ucu vardır. Sizin durumunuzda ilk uç sizin odanızdaki prizde. Şimdi aynı kablonun diğer ucu nerede ve buna bağlı bir cihaz var mı? Cihazdan kastım bir router'ın LAN port çıkışı veya buna benzer "internet veri kaynağı" olabilecek bir aygıt. Böyle bir aygıt yoksa, yani internet kaynağınız yoksa haliyle bu kablo ve odanızdaki priz üzerinden
internet erişiminiz de olamaz.

Hocam bunu anlamanın bir yolu var mı? Tahminimce internet bağlantısı salonumdaki ana modemden her odaya duvar içinden iletiliyor. Ama odamdaki ethernet portunun içinde ilginç bir kablolama var. Resimde gördüğünüz gibi CAT3 connector var ve sarı ve yeşil kablolar da boşta bırakılmış. Açıkçası anlayamadım.

Herşeyden önce eğer bağlantıda kullanmak istediğiniz ethernet kablosu Cat.3 standardında ise bu tür modası geçmiş bir kablo olsa olsa ADSL hızlarındaki bir internet alımında yeterli olabilir. Açıkçası belirttiğiniz bağlantı şekliyle (kabloların keystone jack'a bağlanma şekliyle) bunun veri aktarımında çalışıp çalışmayacağını da bilmiyorum. İkinci konu da bu Cat.3 kablonun VDSL modeminizin LAN portlarından birisine bağlı olup olmadığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…