Ethernet düşük indirme hızı nasıl düzeltilebilir?

762mozart

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu an bilgisayarıma takılı Ethernet kablosunu laptopuma bağlayınca 13-15 MB/s indirme hızına çıkarken bilgisayarıma bağladığımda bu hız 4-9 MB/s aralığında. Bunun sebebi nedir? Ethernet kablosuna herhangi bir ayar ya da modeme bir ayar var mı bunu düzeltmek için?

Bilgisayarın anakartı eski bir anakartsa (pek sanmıyorum) desteklediği hız düşük olabilir.
Ya da driverlarda bir sıkıntı olabilir.

Ethernet kablosunu değiştirmen hız kazandırabilir sana ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi anakartın eski ise pek fayda etmeyebilir. Ben CAT7 kablo aldım 11 MB bir hız artışı sağladı bana.

Ethernet kablosunu değiştirmen hız kazandırabilir sana ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi anakartın eski ise pek fayda etmeyebilir. Ben CAT7 kablo aldım 11 MB bir hız artışı sağladı bana.

Ethernet kablosunda sıkıntı yok galiba çünkü laptopta hızı daha fazla PC de bir sıkıntı var.

Bilgisayarın anakartı eski bir anakartsa (pek sanmıyorum) desteklediği hız düşük olabilir.
Ya da driverlarda bir sıkıntı olabilir.

Hocam sıkıntı şu bilgisayarın anakartı eski (H61M-A/USB3) laptop daha da eski Minecraft gibi bir oyunu bile orta ayarlarda kaldıramıyor neredeyse.

Ethernet kablom şu anki CAT6 lakin daha önce aynı modem ile aynı bilgisayara yine CAT6 kablosu ile bağlantı yaptığımda rahatlıkla 13 MB civarı görüyordum. Ancak o kablo biraz kısaydı yaklaşık 1 metre falandı ve modemi yanıma getirmem lazımdı ancak şu anki CAT6 kablosu 15 metre ve uzakta kalıyor modem ancak bence problem bundan kaynaklı değil.

Driver dün güncelledim bu arada 2015 Driver yüklüydü 2025 kurdum ancak ona rağmen hiçbir değişim olmadı.

Bilgisayardaki driverı güncellemeyi denedin mi hocam.

Kral laptopa takıyosan tam hız alıyosan masaüstünde sıkıntı oluyorsa masaüstünde bir sıkıntı var driver vs.

Ayrıca BIOS güncellemesini de yapmıştım eski değil yani.

Bilgisayardaki driverı güncellemeyi denedin mi hocam.

Evet 2015 yüklüydü 2025 indirdim değişim olmadı.

Kral laptopa takıyosan tam hız alıyosan masaüstünde sıkıntı oluyorsa masaüstünde bir sıkıntı var driver vs.

Dün Driver Booster yolu ile her Driver yazılımını güncelledim.

Hocam sıkıntı şu bilgisayarın anakartı eski (H61M-A/USB3) laptop daha da eski Minecraft gibi bir oyunu bile orta ayarlarda kaldıramıyor neredeyse.
Bilgisayarın anakartı Gigabit destekli, sorunun anakartın eski olmasından kaynaklandığını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…