Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil hatası

TacsizKralTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, router olarak 2. bir modem kullanıyorum. Uzatma ile diğer modeme bağladığımda sorun yok fakat bu modeme bağladığımda hiçbir cihaz bağlı olmamasına rağmen bilgisayarı 4-5 kez açıp modemi kapat aç yapınca geliyor. Bazen de hiç gelmiyor statik IP denedim, virüs taraması yaptım hiçbir türlü çözülmedi sorun. (Telefonda sorunsuz kullanıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Router olan modemin arayüzünden diğer modemle çakışmayan bir IP aralığı belirlemen ve giriş için olan IP adresini değiştirmen lazım, ek olarak ana modemin 1.198.2.1 ise router de 2 ağını kullanmalı yani 1.198.2.74 gibi. Bu IP adresini evdeki diğer cihazların hiçbirinin kullanmadığına emin olmalısın.

İp aralığını belirledim ip adresi de doğru ve hiçbir cihaz kullanmıyor. Tek anlamadığım 4-5 kez yeniden başlatıp modem restart atınca gelmesi.

İp aralığını belirledim IP adresi de doğru ve hiçbir cihaz kullanmıyor. Tek anlamadığım 4-5 kez yeniden başlatıp modem restart atınca gelmesi.

Eğer routerde sabit bir bağlantı IPS'i ayarlamadıysan her seferinde değişiyor diye biliyorum, bu sebeple de müsait bir IP bulduğunda düzgün çalışıyor olabilir. Bir de IP aralığı ayarını kapatıp sadece bulduğunuz boş IP'yi dener misiniz?

Birinci Ana modeminizin 192.168.2.1 olarak varsayılan şekilde kalsın. (Hiç bir ayar yapmayın.)
İkinci router olarak kullandığınız modemde DHCP seçeneğini kapatın. Varsayılan ağ geçidini belirleyin. 192.168.2.2 olarak başka hiç bir ayar yapmayın.

Modem bilgilerinizi Router modemine ISS bilgilerinizi yazmayın ve ip bloğu belirtmeyin. Sonuç alamazsanız resetleyip en baştan işlemi yapın.

Sabit bir şey ayarlamadım değişiyor belli değerlerin arasında.

DHCP router için kapalı mı?
Kapalı.

İlk yaparken dediğiniz gibi yapmıştım yine de resetleyip baştan yapayım.

Sabitlemeyi dener misin ben sabitlediğimde çözmüştüm bu sorunu.
İp aralığından yapıyorduk değil mi onu ?

Çalışan modem

Router olarak kullandığım modem

Güncel

İp aralığından yapıyorduk değil mi onu?

Çalışan modem.

Router olarak kullandığım modem.

Güncel.

Şu an hiç bağlanmıyor internete 4-5 kez kapa aç yapsam da. Mobilde sorun yok sadece bilgisayarda var sorun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…