Ethernet girişi olmayan odaya nasıl internet getirilebilir?

Bu Wi-Fi güçlendirici odamdaki prize takıp kullanabilir miyim?
Yani takabilirsiniz de sinyali iyi alır mı bilmem. Odanız ile modem arasında bir yere takarsanız ideal performans alırsınız.

Bu Wi-Fi güçlendirici odamdaki prize takıp kullanabilir miyim?

Odamda Wi-Fi 1 veya 0 çekiyor.
O zaman odanızda da kullanabilirsiniz. Yine de orta nokta en ideal. Evden eve göre değişir tabii ki. Siz deneme yanılma bulursunuz.

Tamam alıp deniyeceğim sağolun.

Salondaki telefon veya TV hattını kullanarak odanızdaki prize duvar tesisatından Ethernet kablosu çekebilirsiniz.

O nasıl oluyor ki peki?

Öncelikle kimse sormamış ama internet paket hızınız kaç? Odanızda telefonla veya varsa laptopla bu hızın ne kadarını alabiliyorsunuz?

Öncelikle kimse sormamış ama internet paket hızınız kaç? Odanızda telefonla veya varsa laptopla bu hızın ne kadarını alabiliyorsunuz?

Ethernet ile sabit 6 MB yani 98 Mbps civarı alıyorum. Odamda ise 1 MB zor görüyor.

Odanızdaki prize gelen kablo ile salondan gelen kablo aynı yerde birleşir, bu hattı kullanarak duvardaki kabloyu Ethernet kablosu ile değiştirip odanıza kadar getirebilirsiniz.

Ethernet kablosu ile değiştirme mevzusu sıkıntı sadece.

Ethernet ile sabit 6 MB yani 98 Mbps civarı alıyorum. Odamda ise 1 MB zor görüyor.

Odanızda 8-10 Mbps hız alabiliyorsunuz yani. O zaman size tavsiyem TP Link RE305 veya RE315 modellerinden birini almanız. Eğer 10Mbps hız sabit olarak alabildiğiniz bir nokta varsa odanızda TP Linkin önerdiğim cihazlarıyla 40 Mbps ve üstünü alabileceğinizi düşünüyorum. Ama dediğim gibi 10Mbps bile olsa sabit bu hızı sürekli alabilmesi lazım.

Kablo çekilemiyorsa sizin için 2 ihtimal var, birisi kablosuz menzil genişletici ancak bunun için odanızda en azından bir noktada paket hızınızın %10-20'si kadar da olsa internet alabilmeniz sağlıklı bağlantı için iyi olur. Odanın herhangi bir noktasında çekiyorsa oda içinde uzatma prizi ile menzil genişleticiyi kullanabilirsiniz, illa duvardaki prize takmak gerekmiyor.

İkinci çözüm ise elektrik şebekesi üzerinden interneti aktaran Powerline Adaptörler. Bunları hiç kullanmadım ama evdeki elektrik hattınızın kalitesine göre alabileceğiniz hızlar değişebilir. Birini salondaki modeme yakın bir prize, diğerini de odanızdaki prize takıp etherneti üzerinden internet alabiliyorsunuz.

Başka bir alternatif de, mesela odanızda değil de odanıza yakın internetin 10Mbps yerine mesela 30Mbps gibi daha iyi çektiği bir noktada priz varsa menzil genişleticiyi oraya koyup, en azından o noktadan odanıza ince kapı altından da geçebilen bir ethernet kablosuyla internet alabilirsiniz. Bu durumda 70 Mbps ve üzerini alabileceğinizi düşünüyorum.

Öncelikle, cevabınız için teşekkürler. PowerLine adaptörlere daha önce baktım fakat aşırı pahalılar.
TP-Link ise 1200 Mbps destekliyor. O kadar yüksek seviyelerde almaya gerek var mıdır acaba?
Belki bu ürünü alıp https://www.akakce.com/wifi-guclendirici/en-ucuz-xiaomi-mi-wifi-pro-300-mbps-fiyati,200620527.html koridordaki prize takabilirim internet hızını bilmiyorum fakat telefonla her işimi rahatça takılmadan halledebiliyorum. 3 4 tık çekebiliyor.

Hocam Xiaomi'nin teorik olarak 300 Mbps maksimum hız verdiği doğru ama 2.4Ghz bandına mahkumsunuz.

Benim tavsiye ettiğim modelde hem 2.4 hem 5Ghz bantları kullanılabiliyor. Odanızda kablosuz olarak bile oldukça iyi bir hız alma imkanınız olabilir.

Ayrıca yarın öbür gün paket hızınızı artırma ihtimaliniz varsa TP Link size yine oldukça yüksek hız verecektir "kablosuz üzerinden". Yukarıdaki TP link modellerinin de Xiaomi modeli gibi ethernet çıkışları maksimum 100Mbps bu arada, kablolu olarak alabileceğiniz en yüksek hız bu olacak.

Kablolu olarak 100 Mbps üzeri hız almak isterseniz 1500 TL civarında Gigabit ethernet sunan modellerden almalısınız.

Tercih sizin şimdilik 700 vermeyeyim bütçem çok kısıtlı diyorsanız Xiaomi modelini alıp deneyin umarım işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…