Ethernet hızı düşük

Mehmet_Selim

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ethernet bağlantımla sorun yaşıyorum. Son bir haftadır indirme hızım bir anda düşmüştü. Dönemsel bir şey olduğunu düşünüp üstelemedim. Ancak 3 gün önce ayarları kurcalarken aşağıdaki tablo ile karşılaştım. Şimdi ise ne yaparsam yapayım Ethernet hızım aşağıdaki gibi kalıyor. Kabloda bir sorun yok aynı kabloyu bu PC'den çekip laptopa bağladığımda 100 megabit hız alıyor. Zaten geçen haftaya kadar da bu hızı alıyordum.
Yaptıklarımı sayayım:
-Speed dublex Auto neg. Seçtim.
-Farklı driverlar denedim hepsinde sonuç aynı. (şu anki driverı az önce aygıtı sil yükle yaptıktan sonra kurdu 2017 yılına ait güncel değil demeyin.)
-Lenovo destek sitesine ticket attım Lenovo Vantage uygulamasını kurmamı söylediler. Programda her şey güncel çıktı. Ekstra olarak Driver Booster ile de baktım ağ kartıyla ilgili olarak eksik yok.
-Güç seçeneklerinden Ethernet bağlantımı tam performans moduna aldım.
-Virüs taraması yaptım temiz görünüyor. Görev Yöneticisi de temiz.
-Modem resetleme, ağ ayarlarını sıfırlama gibi basit şeyleri de yaptım.
-BIOS'ta Ethernet ile alakalı pek bir şey bulamadım zaten eski bir BIOS sürümüm var. (fbkte0aus) ki bunu da dün Lenovo'nun sitesinden güncelledim.
-Belki yanlışlıkla silmişimdir diye Realtek ağ driverları da kurmayı denedim direkt olarak bağlı ağ kartı algılayamadı. Yani öyle bir durum da yok.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olursanız sevinirim. CAT 6 kablo kullanıyorum ve dediğim gibi kabloya güveniyorum yeni almıştım zaten.
Ayrıca USB adaptörlü Wi-Fi alıcım bile daha yüksek hızlarda indirme yapıyor. Şimdilik durum bu yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart: Lenovo sharkbay.
Ağ kartı: Intel(R) Ethernet connection I217-LM

Ekran Görüntüsü (23).png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı