Merhaba, şimdi bizim salonda Superonline'ın verdiği TP-Link bir Wi-Fi 6 router var. Bu arada paketimiz 1000 Mbps download, 50 Mbps upload. Benim odama kadar internet gelsin diye 2'li paket deco X60 satın aldık. Salondan odama geliyor ve benim bilgisayarımda TX50e bir pcl Wi-Fi kartı vardı. Bu kart da odamdaki decoya bağlanıyordu. Gördüğüm ortalama hız da 150-250 Mbps download arası değişiyordu. Sonra bu Wi-Fi kartında bir takım sorunlar yüzünden garantiye verdim henüz daha gelmedi ben de geçici olsun diye bu odamdaki Deco'ya Ethernet ile bağlandım. Şu an aldığım hız yaklaşık 600 Mbps download, upload aynı (50Mbps.) Ve az önce bilgisayarım ile aynı konumda ve aynı cihaza bağlı telefonumda Speedtest yaptım 278 Mbps download, yine yaklaşık 50 Mbps upload çıktı. Ethernet neden aynı cihaz olmasına rağmen bu kadar fark ettiriyor? Tabii burada anakartında etkisi vardır, benim anakartımın Ethernet'i "Realtek PCI-e 2.5GBE Family Controller" diye geçiyor. Bu hızlara ulaştırabilecek bir Wi-Fi kartı piyasada var mı? Yoluma Ethernet ile devam etmek isterim fakat odada bir görüntü kirliliği falan oluşuyor hiç bilemedim.