Ethernet hızına ulaşacak Wi-Fi kart var mı?

Merhaba, şimdi bizim salonda Superonline'ın verdiği TP-Link bir Wi-Fi 6 router var. Bu arada paketimiz 1000 Mbps download, 50 Mbps upload. Benim odama kadar internet gelsin diye 2'li paket deco X60 satın aldık. Salondan odama geliyor ve benim bilgisayarımda TX50e bir pcl Wi-Fi kartı vardı. Bu kart da odamdaki decoya bağlanıyordu. Gördüğüm ortalama hız da 150-250 Mbps download arası değişiyordu. Sonra bu Wi-Fi kartında bir takım sorunlar yüzünden garantiye verdim henüz daha gelmedi ben de geçici olsun diye bu odamdaki Deco'ya Ethernet ile bağlandım. Şu an aldığım hız yaklaşık 600 Mbps download, upload aynı (50Mbps.) Ve az önce bilgisayarım ile aynı konumda ve aynı cihaza bağlı telefonumda Speedtest yaptım 278 Mbps download, yine yaklaşık 50 Mbps upload çıktı. Ethernet neden aynı cihaz olmasına rağmen bu kadar fark ettiriyor? Tabii burada anakartında etkisi vardır, benim anakartımın Ethernet'i "Realtek PCI-e 2.5GBE Family Controller" diye geçiyor. Bu hızlara ulaştırabilecek bir Wi-Fi kartı piyasada var mı? Yoluma Ethernet ile devam etmek isterim fakat odada bir görüntü kirliliği falan oluşuyor hiç bilemedim.

TX50e de bir Wi-Fi 6 kartıydı ama alternatif ne alabilirim, bilemedim.

Gigabit wifi adaptör diye aratırsanız değişik alternatifler mevcut. Makina rakasına takılacak ve kıyıda köşede arkada kalacak bir kart yerine kablolu platformlu USB adaptör yada antenleri kablo ile yukarıya alınan bir kart düşünebilirsiniz.

Gigabit Wi-Fi adaptör diye aratırsanız değişik alternatifler mevcut. Makine rakasına takılacak ve kıyı da köşede arkada kalacak bir kart yerine kablolu platformlu USB adaptör ya da antenleri kablo ile yukarıya alınan bir kart düşünebilirsiniz.

Evet hocam ben de ilk attiginiz modeli buldum hatta ASUS AX 1800 pcl var bir de ASUS AX3000 var fakat sanıyorum ki piyasadan çekilmiş mi üretilmiyor mu hiçbir yerde satılmıyor, sizce ASUS AX 1800 mü yoksa attiginiz ilk ürün mü?

USB adaptör çok iyi değil sanırım.

Evet hocam ben de ilk attiginiz modeli buldum hatta ASUS AX 1800 pcl var bir de ASUS AX3000 var fakat sanıyorum ki piyasadan çekilmiş mi üretilmiyor mu hiçbir yerde satılmıyor, sizce ASUS AX 1800 mü yoksa attiginiz ilk ürün mü?

USB adaptör çok iyi değil sanırım.

Bir şey diyemeyeceğim hocam, kart hiç kullanmadım dolayısı ile karşılaştıramam. Ben onları açıkçası ne tür bir cihaz kastettiğime dair (anteni yukarıya alınabilen) fikir olsun diye paylaştım.

Genel olarak hem TP-Link, hem Asus reputasyonu yüksek markalar.

Ben USB tercih ediyorum.

Bir şey diyemeyeceğim hocam, kart hiç kullanmadım dolayısı ile karşılaştıramam. Ben onları açıkçası ne tür bir cihaz kastettiğime dair (anteni yukarıya alınabilen) fikir olsun diye paylaştım.

Genel olarak hem TP-Link, hem ASUS reputasyonu yüksek markalar.

Ben USB tercih ediyorum.

Peki hocam USB tercih etme sebebiniz nedir, insanlar pcl kartlar çıkınca hala usb alan var mı falan diye soruyordu bir zamanlar.

Peki hocam USB tercih etme sebebiniz nedir, insanlar pcl kartlar çıkınca hala usb alan var mı falan diye soruyordu bir zamanlar.

Öncelikle bütün slotlarım dolu hocam. Üstelik ilk ihtiyaç duyduğum dönemde antenleri öne/üste taşınabilir bir model de bulamamıştım.

Teorik olarak PCIe kartlar USB adaptörlere göre daha "hızlı" ve "stabil" bağlantı sağlamaktalar. Ama bu iddia her kart, her adaptörden iyidir anlamına gelmemeli. Gerçek hayata baktığınızda ben ne kopma, ne hız problemi yaşamaktayım (internet bağlantım 35 Mbit ama). Dolayısı ile kullanım kolaylığını daha önemli bir tercih olarak görüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı