Ethernet ile 100 Mbps hız gecilemiyor

Gustavo Colman

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX5500 XT 4GB Ekran Kartı
İntel i3 10100f 3.6ghz İşlemci
16gb DDR4 2933Mhz Ram
Gigabyte H410M H Anakart
WD 1tb HDD
500W PSU
Lenovo Legion r25i-30 165hz Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam,
Türk Telekom'dan 500 Mbps fiber internete geçtim bugün eve geldim hızı denemek istediğimde telefonumdan denediğimde 500-530Mbps arasında hız gösteriyor fakat bilgisayardan (Ethernet kablosu ile bağlıyım) denediğimde 100Mbps'yi geçmiyor ve internet arayüzünden baktığımda bilgisayarıma verilen hız 100Mbps ile sabit gibi gözüküyor. Neden ve nasıl çözebilirim?

Ethernet kablonuz CAT kaç? Bilgisayarınız gigabit Ethernet destekliyor mu?

Büyük ihtimal Ethernet kablonuz CAT5. CAT5e ve CAT6 kablolar daha yüksek hızları destekliyor ancak CAT5 kablo Max. 100Mbps destekliyor. Yeni nesil bir Ethernet kablosu almanız lazım.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. ofiste ethernet kablosunu çıkarıyorum bazen 100/100 gösteriyor bir daha çıkarıp takıyorum 1000/1000 gözüküyor. bu hızlar neye göre değişiyor anlamadım.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. ofiste ethernet kablosunu çıkarıyorum bazen 100/100 gösteriyor bir daha çıkarıp takıyorum 1000/1000 gözüküyor. bu hızlar neye göre değişiyor anlamadım.
Bu kısmını ben de anlayamıyorum. Gerçekten neye göre değişiyor?

Büyük ihtimal Ethernet kablonuz CAT5. CAT5e ve CAT6 kablolar daha yüksek hızları destekliyor ancak CAT5 kablo Max. 100Mbps destekliyor. Yeni nesil bir Ethernet kablosu almanız lazım.

Evet hocam o yüzden oluyormuş bugün CAT6 kablo aldım şu an 500-530 arasına çıktı 500Mbps'di zaten internetim teşekkürler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…