Ethernet ile internete bağlanamamak

Sleeveless0

Centipat
Daha fazla  
Ethernet kablom ile internete bağlanamadığımı fark ettim. Ethernet kablomu takili bir şekilde bilgisayarımı(laptop Acer) başlatıyorum. Masaüstünde kopmadan 10 saat test ettim, internet alıyor fakat tarayiciya girip bir video baslattigimda 2 dakika sonra kopuyor ve "internet yok" hatası alıyorum. Otomatik Wi-Fi ile kullanmaya başlıyor. GeForce NOW aldım fakat bu sorun yuzunden verimli kullanamıyorum.

Sürücüler kendi sitesinden, güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi ağına otomatik bağlan seçeneğini kapatın.

Örnek:

1.jpg

Ethernet kablom ile internete bağlanamadığımı fark ettim. Ethernet kablomu takili bir şekilde bilgisayarımı(laptop Acer) başlatıyorum. Masaüstünde kopmadan 10 saat test ettim, internet alıyor fakat tarayiciya girip bir video baslattigimda 2 dakika sonra kopuyor ve "internet yok" hatası alıyorum. Otomatik Wi-Fi ile kullanmaya başlıyor. GeForce NOW aldım fakat bu sorun yuzunden verimli kullanamıyorum.

Sürücüler kendi sitesinden, güncel.
Modem ve bilgisayarın ethernet soketlerini kontrol et. Bakır pinlerde eğilme bükülme olup olmadığına bak.

Sorun gider dediğim zaman bu hatayı düzeltiyor ve yine 1 2 dakikalik kullanimin ardindan kopuyor

Dosya Ekleri

• IMG20210501172013.jpg
    IMG20210501172013.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 35
Modeminizde statik IP'nin kapalı olduğunu ve bilgisayarınızda IPv4'ün otomatik olduğunu teyitleyebilir misiniz?
İpv4 otomatik ti çare ararken izledigim videolarda cmd ye ipconfig yazıp cikanlari yazmam gerektigi soyleniyordu o yuzden oyle yaptim ama her iki türlü de sorun cozulmedi.1. sorunuzu nasil teyit edecegimi bilmiyorum yardimci olurmusunuz.

Modemin arayüzüne girmeniz gerekli. Modemin arkasında altında Wi-Fi şifresinin bulunduğu yerde arayüz IP'si veya adresi yazıyordur. Modeli bilmediğim için şu başlığın altındadır diyemem ama LAN ayarları içinde olacak. YouTube da anlatımı olacağını düşünüyorum.
Alternatif olarak aksine IPv4'ü static IP ile deneyin. Sabit bir IP verin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı