Ethernet Işığı Kırmızı Yanıyor

Özkan Bal

Hectopat
Yeni PC topladım, montaj yapıldı, eve geldim, formatladim. Açılınca ne fareyi okuyor ne de internete giriyor. İnternet takma yerinde ışık yeşil yanması gerekirken kırmızı yanıyor neden boyle oluyor ?

10-100-1000 bu rakamlar 10’ dan dusuk ise kırmızı 10-100 arası turuncu 100-1000 arası ise hızınız yeşil yanar.

Vatan bilgisayara götürdük dedikleri windows 7 olunca olmuyor. Windows 10 kurun sizce bi yararı olurmu

Windows 7 olunca olmuyor diye bir şey yok. İnternetten driver indirmek gerekebiliyor bazen bunun için. Windows 10 kurmanız her bakımdan avantajlı olacaktır. Ayrıca bu driverları kendisi kuracaktır ethernet bağlantısı yaptığınızda.

Bilgisayar yeni nesil ise zaten Windows 7 kurarak hata yapmışsınız. Windows 10 kurun.

Sistemin eski yeni olması istediğiniz ürünü yükleyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Fakat olacaksa Windows 10 yükleyin.

Merhaba. Farenin okunup çalışması ve internete girebilmek için uygun driver'ların otomatik (Firmware'li olanlar zaten anında tanınıp yüklenir) veya manuel olarak kurulması gerekli, formatlarken bunları silmiş olmalısınız. Win 7 veya win 10'la ethernetin tam aktif olması doğru değildir, önemli olanı her 2 işletim sisteminde de gerekli driver'ları mutlaka kurmanızdır. Ama sistemin çalışacaksa eğer win 10' la çalışması çok daha iyi olur. Ethernet ışıkları hızlara göre değişirek yanar, bunun üzerinde çok fazla da durmayın. Kolay gelsin.

Arkadaşlar Win 10 yükledim ve hiçbir sıkıntı olmadan yeni bilgisayarımdan size yazıyorum çok teşekkürler

75MB internet hızım var ve hala kırmızı yanıyor. Arada kesilmeler oluyor, ondan mı acaba? Modeme giren kısım yeşil, yanarken bilgisayarıma giren kızım kırmızı yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…