Ethernet ışığı yanmıyor

Daha fazla  
Bilgisayarimda kasada Ethernet ışığı yanmıyor. Modemde de LAN ışığı yanmıyor ama WLAN yanıyor, çalışıyor. Wi-Fi'ya bağlanabiliyorum. Fakat aygıt yöneticisine girdiğimde ise ağ bağlantıları bölümü yok, gözükmüyor. Nasıl oldu bu hata hiç bilmiyorum en son kardeşim kullanmış bilgisayarı. Açtığında net yok yazıyordu düzeltmeye çalıştım sorun gider dedim, olmadı. Anakartin modelini öğrenip sitesinden sürücuyu yüklemeyi denedim ancak Windows 7 var sadece kurulum olmadı zaten sonra da hata verdi Deep sleepy mode enabled plug the cable yazısı çıktı bir sürü Realtek yazılımı indirmeye çalıştım ama hiçbiri olmadı BIOS'tan kontrol ettim onboard LAN: Enabled ama aygıt yöneticisinde gözükmüyor ag bağlantıları bölümü.
  • Anakart modeli ASUS P5N EM HDMI,
  • Windows 8.1 Single Language 64 Bit.

Kablo arızalı olabilir mi?

Kablo içinden kopmuş olabilir.
Elinizde var ise multimetre ile kontrol edin.
Yoksa herhangi bir elektrikçiye gidip kabloyu denettirin.

Ethernet portunda bir sorun olabilir içini temizleyip deneyin.
Zaten modeminizde gözükmüyorsa bağlı değildir anlamına gelir veya herhangi biryerde kablo kopukluğu olabilir.

Kablo içinden kopmuş olabilir.
Elinizde var ise multimetre ile kontrol edin.
Yoksa herhangi bir elektrikçiye gidip kabloyu denettirin.

Zaten modeminizde gözükmüyorsa bağlı değildir anlamına gelir veya herhangi bir yerde kablo kopukluğu olabilir.

Anladım hocam temizleyeceğim. Peki durduk yere onboard LAN bozulmuş olabilir mi ya kablo bozuk olma ihtimali var ama çok yok çünkü denediğim kablo 0 ancak 2-3 yıldır kullanılmamış dağınık sarılı halde duruyor o da içinde kırılmış falan olabilir ama sanmıyorum.

2-3 yılmı ayrıca sarılı ?
%90 Kırılmıştır.

Kabloları denettireyim ben. Herhangi bir elektrikçi yapar mı yoksa illa bilgisayar tamiri yapan bir yer mi lazım
Elektrikçiye git şunları söyle "Abi elimde bir kablo var içinden kırılmış olabilir kontrol edermisin ?" diye sor ayrıca kabloyu masada gözünün önünde denettirirsen -olucağından değil'de sana yanlış bilgi vermemesi için.- daha sağlıklı olur.
Zaten 5-6 Giriş var kontrol etmesi 2dk sürer.
Kabloları denettireyim ben. Herhangi bir elektrikçi yapar mı yoksa illa bilgisayar tamiri yapan bir yer mi lazım
Bilgisayarcıya gidersen sana yeni kablo satmaya çalışabilir.

Anladım hocam sağolun yarın gideceğim baktırmaya. Yazılımsal bir sıkıntı olabilir mi peki? Driverlar yüklü değil silinmiş o yüzden ışık yanmıyor falan olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…